DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pēc balsu pieskaitīšanas Jelgavā deputātu vietu sadalījums starp kandidātu sarakstiem un ievēlētie deputāti nemainās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pieskaitot Jelgavas domes vēlēšanu rezultātiem neapzīmogotajās 11 vēlēšanu aploksnēs esošās balsis, deputātu vietu sadalījums starp kandidātu sarakstiem un ievēlētie deputāti paliek nemainīgi, liecina  pārrēķinātie vēlēšanu rezultāti.

Neapzīmogotajās aploksnēs piecas balsis bija par Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” sarakstu, trīs par – “Saskaņa” sociāldemokrātiskā partija sarakstu, bet pa vienai balsij - par “Latvijas Krievu savienības”, Jaunās VIENOTĪBAS un Zaļo un Zemnieku savienības sarakstiem.

Jaunie 203. vēlēšanu iecirkņa balsu skaitīšanas rezultāti un Jelgavas domes vēlēšanu rezultāti pēc balsu pieskaitīšanas pieejami Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) tīmekļvietnē - https://pv2021.cvk.lv/pub/velesanu-rezultati.

Kārtējās pašvaldību vēlēšanās, kas notika šā gada 5. jūnijā, balsu skaitīšanas laikā Jelgavas 203. vēlēšanu iecirknī vēlēšanu kastēs tika konstatētas 11 vēlēšanu aploksnes bez iecirkņa zīmoga. Atbilstoši Pašvaldības domes vēlēšanu likumam vēlēšanu aploksnes, kuras nav apzīmogotas ar attiecīgās vēlēšanu iecirkņa komisijas zīmogu, balsu skaitīšanas laikā ir uzskatāmas par nederīgām.

Noskaidrojot notikušā apstākļus, secinot, ka aploksnes nav apzīmogotas vēlēšanu iecirkņa komisijas neuzmanības dēļ, ka nav saskatāma ļaunprātīga vēlēšanu komisijas vai trešo personu rīcība, kā arī ņemot vērā līdzšinējo tiesu praksi, kurā nostiprināta atziņa, ka katra pilsoņa, kurš piedalījies vēlēšanās, nodotā balss ir nozīmīga un nebūtu izslēdzama formālu trūkumu dēļ,  CVK 9. jūnijā lēma uzdot Jelgavas 203. vēlēšanu iecirknī atvērt balsu skaitīšanā konstatētās neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes un pieskatīt tajās esošo balsojumu vēlēšanu rezultātiem.

Līdz ar to tika atcelts arī Jelgavas pilsētas pašvaldības vēlēšanu komisijas 6. jūnija un 203.  vēlēšanu iecirkņa komisijas 5. jūnija lēmums par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu, tādēļ gan iecirkņa komisija, gan pašvaldības vēlēšanu komisija šodien no jauna apstiprināja pārrēķinātos vēlēšanu rezultātus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI