DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrs Valmieras teātra labdarības izrādē pateiksies mediķiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 12. jūnijā, veselības ministrs Daniels Pavļuts apmeklēs Valmieru, kur tiksies ar Vidzemes slimnīcas ārstiem un Valmieras teātrī apmeklēs pirmo klātienes pateicības izrādi mediķiem.

“Valmieras teātra izrāde būs kā sala vai oāze, kurā, pateicoties vakcinācijai, atgriezties normālā dzīvē. Tā ir iespējama, arī pateicoties mediķu pašaizliedzīgam darbam. Tādēļ tieši mediķi ir pirmie, kuriem vakcīnu pasargāti aktieri vēlējās teikt paldies. Mediķi savu darbu ir izdarījuši, tagad tikai mūsu pašu rokās ir padarīt visu Latviju par drošu vidi mums visiem,” saka veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Tāpat Valmierā veselības ministrs Daniels Pavļuts apmeklēs Vidzemes slimnīcu, kur ar mediķiem un slimnīcas vadību runās par ārstniecības iestādes aktualitātēm.

Valmieras teātra izrāde ir pilotprojekts, lai pirms 15. jūnija, kad darboties var atsākt publiski pasākumi, piemēram, koncerti, kino, teātra izrādes, praksē pārbaudītu digitālo Covid-19 sertifikātu izmantošanu cilvēkiem, kuri ir vakcinēti, vīrusu izslimojuši vai ar negatīvu Covid-19 testu.

Ciešā sadarbībā ar Veselības ministriju, Slimību un profilakses kontroles centra speciālistiem un epidemiologiem Kultūras ministrija, kultūras norišu un pasākumu rīkotāji kopumā īsteno 6 pilotprojektus 4 kultūrvietās. Pilotprojekti aptver dažādus publisku pasākumu veidus (teātris, koncerts, filma), norises vietas (iekštelpās un ārā) un auditorijas tipus (tikai vakcinēti/ izslimojuši vai jaukta tipa auditorija).

Sestdien nozarē strādājošajiem tiks spēlēts Valmieras teātra jaunākais Lielās zāles iestudējums Treisija Letsa “Osedžas zeme”, kas iekšējo pirmizrādi Dž.Dž. Džilindžera režijā piedzīvoja maijā, un šī būs pirmā satikšanās ar skatītājiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI