DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Zāļu valsts aģentūras integrētās pārvaldības sistēma atzīta par atbilstošu starptautiskiem ISO standartiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zāļu valsts aģentūra (ZVA) šī gada maijā ieguva sertifikācijas institūcijas Bureau Veritas Latvia apliecinājumu ZVA kvalitātes vadības sistēmas atbilstībai starptautiskā standarta ISO 9001 kvalitātes pārvaldības sistēmas prasībām un informācijas drošības pārvaldības sistēmas atbilstībai starptautiskā ISO/IEC 27001 standarta prasībām.

Sertificētās darbības jomas:

  • zāļu un medicīnisko ierīču reģistrācijas un pēcreģistrācijas dokumentācijas ekspertīze;
  • zāļu kvalitātes ekspertīze;
  • farmakovigilance un medicīnisko ierīču vigilance;
  • speciālo atļauju (licenču), atļauju un reģistrācijas apliecību izsniegšana atbilstoši pilnvarojumam, ar to saistītās dokumentācijas ekspertīze;
  • informācijas apkopošana un publiskošana atbilstoši pilnvarojumam.

Iegūtie sertifikāti ir apliecinājums ZVA darbinieku profesionalitātei un sniegto pakalpojumu nemainīgi augstajai kvalitātei. Tā kā ZVA eksperti piedalās komplicētās ar medicīnas produktu reģistrāciju saistītās procedūrās arī Eiropas Zāļu aģentūras zinātniskās komitejās un starptautiskās darba grupās, atbilstība starptautisko standartu prasībām ir nozīmīga, lai Latvijas ZVA arī turpmāk varētu būt līdzvērtīgs partneris Eiropas zāļu aģentūru sadarbības tīklā.

Šī gada maijā arī norisinājās Latvijas Nacio­nālā akreditācijas biroja kārtējā uzraudzības vizīte, kuras ietvaros ZVA Zāļu ekspertīzes laboratorijai tika saglabāta akreditācija atbilstībai LVS EN ISO/IEC 17025:2005 standarta prasībām šādās sfērās:   

  • zāļu, farmaceitisko aktīvo vielu un palīgvielu fizikālā un fizikāli ķīmiskā testēšana (fiksētā un elastīgā sfēra),  
  • attīrītā ūdens fizikālā testēšana (fiksētā sfēra).  

Šis audits ir nozīmīgs ZVA profesionālās darbības kvalitātes apliecinājums. Šis ikgadējais sertifikācijas atbilstības apstiprinājums nodrošina, ka klienti var gūt pārliecību par mūsu darbu – nozares profesionāļi, sadarbības partneri Latvijā un ārzemēs un Latvijas iedzīvotāji var paļauties uz ZVA darba kvalitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI