DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

IDB rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret divām Valsts policijas amatpersonām par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs (IDB) Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām, kuras, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieprasīja un pieņēma kukuli no kāda transportlīdzekļa vadītāja.

IDB pirmstiesas izmeklēšanas gaitā guva pierādījumus tam, ka minētās VP amatpersonas, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzībā, pieprasīja un pieņēma kukuli no kravas transportlīdzekļa vadītāja par izdarītā administratīvā pārkāpuma – Latvijas teritorijas šķērsošanas bez samaksātas autoceļu lietošanas nodevas – nenoformēšanu likumā paredzētajā kārtībā.

IDB priekšnieks Valters Mūrnieks: “Pateicoties Iekšējās drošības biroja aktivitātēm un Valsts policijas kontrolējošajai un preventīvajai darbībai, ar ceļu satiksmes uzraudzību saistīto kukuļošanas gadījumu skaits pēdējo gadu laikā pakāpeniski sācis samazināties, tomēr esmu pārliecināts, ka joprojām gandrīz katram autovadītājam ir vai nu savs, vai draugu un paziņu izklāstīts pieredzes stāsts par kukuļa pieprasīšanas gadījumu ceļu satiksmes kontroles laikā. Mūsu mērķis ir maksimāli samazināt ar ceļu satiksmes nodrošināšanu saistīto kukuļošanas gadījumu skaitu, un, lai to paveiktu, ir nepieciešama gan nemainīgi aktīva sadarbība starp tiesībsargājošajām iestādēm, gan arī iedzīvotāju atbildīga rīcība, ziņojot par pamanītajiem kukuļošanas gadījumiem”.

Par minēto Valsts policijas amatpersonu iespējami veikto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess kriminālvajāšanas uzsākšanai par Krimināllikuma 320. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma - kukuļa pieņemšana personu grupā - izdarīšanu.

Saskaroties ar pretlikumīgu rīcību no amatpersonu puses, aicinām vērsties Iekšējās drošības birojā, rakstot iesniegumu vai zvanot uz informatīvo uzticības tālruni 67209055.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

2021. gada pirmajos četros mēnešos Iekšējās drošības birojs kompetences ietvaros ir uzsācis 16 kriminālprocesus par Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu nodarbināto izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 85 kriminālprocesos. Šī gada pirmajos četros mēnešos prokuratūrai nosūtīti 14 kriminālprocesi kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 42 personām, t.sk. 25 Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonām par noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti gan pildot dienesta pienākumus, gan ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI