DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Cimzes balvas un Kultūras ministrijas apbalvojumu laureātu godināšana būs skatāma 21. Maijā video formātā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: R. Olins

Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) iedibinātās Cimzes balvas izcilākajiem kultūrizglītības jomas skolotājiem un Kultūras ministrijas (KM) apbalvojumu laureātu – talantīgāko kultūrizglītības jomas jauniešu un viņu pedagogu godināšana būs redzama video formātā ar pirmizrādi 21. maijā plkst. 14.00 KM un LNKC tīmekļvietnēs, kā arī LNKC sociālo tīklu kontos. 

Tradicionālais balvas pasniegšanas pasākums, klātesot publikai, šogad izpaliks. Tāpēc laureātu sveikšanas ceremonija veidota video formātā, to uzticot Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas kultūras menedžmenta studiju programmas studentiem režijas mentora Jura Joneļa vadībā. Topošie kultūras nozares pārstāvji godināšanas norises māksliniecisko koncepciju un tehnisko risinājumu – režiju, scenogrāfiju, video montāžu – izstrādāja sadarbībā ar LNKC. Pasākuma koncepts veidots kā kultūras meklēšanas, izzināšanas un interpretēšanas ceļš, kā dialogs ar sevi par kultūru un tās nozīmi personīgajā līmenī.

Ar atzinīgiem suminājuma vārdiem apbalvojumu saņēmējus un skatītājus uzrunās kultūras ministrs Nauris Puntulis un LNKC direktore Signe Pujāte.

Šogad Cimzes balvu saņem Salacgrīvas Mākslas skolas direktors, ilggadējs skolotājs Imants Klīdzējs un Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas klarnetes un saksofona spēles skolotājs Staņislavs Gribusts, savukārt KM apbalvojumu šoreiz piešķir 43 talantīgiem mākslu jomas audzēkņiem un viņu pedagogiem no 22 izglītības iestādēm.

Šī gada laureātu saraksts.

Cimzes balvu iedibināja LNKC 2014. gadā ar mērķi godināt pedagogus par izcilu pedagoģisko darbību un nozīmīgu ieguldījumu kultūrizglītībā. Balva nosaukta pedagoga, tautas dziesmu vācēja, latviešu kora mūzikas pamatlicēja un profesionālās mūzikas izglītības aizsācēja Jāņa Cimzes (1814-1881) vārdā. Ik gadu tiek piešķirtas divas balvas. Cimzes balvas laureāti saņem goda diplomu, naudas balvu un greznu piemiņas velti – simbolisku ozolkoka rādāmkoku ar misiņa apkalumu.

KM apbalvojums jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs iedibināts 1998. gadā. Audzēkņi, pedagogi un koncertmeistari saņem Kultūras ministrijas pateicības rakstus un naudas balvas. Pretendentus vērtēja žūrija, projekta organizatorisko un tehnisko sagatavošanu veic LNKC.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI