DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Saeima palielina atalgojumu Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 6.maijā, otrajā – galīgajā - lasījumā kā steidzamus atbalstīja grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz palielināt atalgojumu Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļiem. 

"Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļiem būs darbs ar milzīgu atbildību - apvienot abus sabiedriskos medijus vienā, izstrādāt sabiedrisko pasūtījumu un iedzīvināt jaunu sabiedrisko mediju arhitektūru. Jaunā padome būs atbildīga par 40 miljonu eiro sadali sabiedriskajiem medijiem. Ar izmaiņām likumā padomes loceklim noteikts atalgojums 3000 eiro apmērā, savukārt padomes priekšsēdētājam - 3200 eiro neto. Šis ir konkurētspējīgākais atalgojums, ko šobrīd varam piedāvāt šāda līmeņa speciālistiem,” iepriekš atzīmējis par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, paužot cerību, ka izmaiņas paātrinās jaunās padomes izveidi un kompetentu padomes locekļu piesaisti. 

Līdz šim SEPLP priekšsēdētāja un padomes locekļu atalgojums bija aprēķināms, vidējās darba samaksas apmēram valstī piemērojot koeficientu, kas ir attiecīgi 2,78 padomes priekšsēdētājam un 2,31 padomes locekļiem. Koeficients padomes priekšsēdētāja atalgojuma aprēķinam ar grozījumiem likumā palielināts līdz 4,48, bet padomes locekļu atalgojumam turpmāk piemēros koeficientu 4,2. 

Tāpat ar SEPLP locekļu atalgojumu samērota Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu atlīdzība. Padomes priekšsēdētāja atalgojuma aprēķinam būs piemērojams koeficients 4,48, priekšsēdētāja vietniekam – 4,34, bet padomes loceklim – 4,2. Izmaiņas, kas saistītas ar NEPLP atalgojumu, stāsies spēkā šī gada 1.septembrī.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI