DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas dome: dienestiem jāpiešķir lielākas pilnvaras ierobežot potenciāli bīstamu vietu darbību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 29. aprīlī, uz pirmo sēdi sanāca pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa ierosinājuma izveidotā starpinstitūciju darba grupa, kuras uzdevums ir izvērtēt iespējas operatīvāk rīkoties, lai izbeigtu potenciāli bīstamu un nelegālu naktsmītņu vai izklaides vietu darbību.

“Traģiskais ugunsgrēks Merķeļa ielā vēlreiz apliecina, ka tolerances laikam jābeidzas, tāpēc jāizmanto esošie instrumenti, lai vērstos pret šādiem iestādījumiem. Pirmkārt jāmaina normatīvie akti, lai dienestiem būtu lielākas pilnvaras šādas iestādes slēgt bez kavēšanās. Otrkārt, kamēr likumi nav mainīti, šādu “uzņēmēju” dzīve jāpadara pēc iespējas neērtāka - jāpalielina reidu skaits, biežāk jāliek sodi. Rīgas dome sākusi darbu abos šajos virzienos!” uzsver M. Staķis.

Darba grupā darbojas pārstāvji no Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta, Veselības inspekcijas, Viesnīcu un restorānu asociācijas, Rīgas pašvaldības policijas, Rīgas pilsētas būvvaldes un citām pašvaldības struktūrām.

Darba grupa apsprieda iespējas veikt izmaiņas likumdošanā un esošajā sistēmā, lai šādu gadījumu būtu mazāk. Tika uzsvērts, ka uzmanība jāpievērš ne tikai nelegālām viesnīcām un hosteļiem, bet arī pakalpojumu sniegšanas un izklaides vietām, jo daudzviet pasaulē tajās notiek traģiski negadījumi.

Amatpersonas diskutēja par iespējām veikt izmaiņas Administratīvā procesa likumā un ieviest jaunus piespiedu izpildes līdzekļus, kā arī piespējas pilnveidot starpinstitucionālo sadarbību starp iestādēm un uzlabot kārtību administratīvā akta piespiedu izpildes nodrošināšanai. Tāpat tika runāts par iespējām uzlabot piekļuvi informācijai un paplašināt iespējas nodot iegūto informāciju citiem dienestiem, kas patlaban ne vienmēr ir iespējama, piemēram, izveidojot vienotu platformu.

Darba grupa vienojās sagatavot un apkopot katras institūcijas priekšlikumus informācijas apmaiņas uzlabošanai. Nākamā sēde varētu notikt 7. maijā.

Jau vēstīts, ka 28. aprīlī ugunsgrēkā nelikumīgā hostelī Merķeļa ielā 8 gāja bojā astoņi cilvēki. Glābēji evakuēja 24 cilvēkus. No tiem slimnīcā vidēji smagā stāvoklī nogādāti seši cietušie.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI