DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
29. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgā sveiks Latviju svētkos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai arī bez cilvēku pulcēšanās un kopīgas svētku svinēšanas, arī šogad ar balti klātiem galdiem, mūziku, ziediem, tautastērpiem un savas zemes mīlestību  otrdien, 4. maijā, Kuldīgā atzīmēs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu. Kā atzīties mīlestībā un sveikt Latviju svētkos laikā, kad pulcēšanās un svinības nav atļautas? 

Jau otro gadu, atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu, Kuldīgā svētku noskaņu radīs bez pompozitātes, organizētiem pasākumiem un iedzīvotāju pulcēšanās.

Svētku sajūta Rātslaukumā

No 1. līdz 4. maijam Kuldīgas kultūras centrs būs parūpējies par īpašu svētku noformējumu Rātslaukumā un aizraujošu spēli Liepājas ielā, bet 4. maijā, kā ierasts, Ēvalda Valtera galdiņš tiks klāts ar  mākslinieču Amandas Bergas un Rutas Lapsas darināto balto galdautu. Skanēs mūzika un, iespējams, nesteidzīgi pastaigājoties, satiksiet  tautastērpos posušos ļaudis.

Rātslaukumā visas svētku dienas lepni plīvos karogs, liksies, ka tas laukuma vidū uzziedējis, bet tā pakāji greznos Kristīnes Matevičas veidota sakta. Uz Rātslaukumu būs vērts aizstaigāt gan dienā, gan vakarā, kad karogs un sakta iemirdzēsies sevišķi krāšņi.

“Dzejoļspēles” Liepājas ielā

Svētkiem piedien dāvanas, labi vārdi, apsveikumi un dziesmas. Sveicot bieži vien savu vēlējumu izsakām dzejnieka vārdiem, tādēļ tiks piedāvāta aizraujoša pastaiga ar uzdevumu visai ģimenei, izspēlējot divas “dzejoļspēles”, meklējot un atrodot īstos vārdus Liepājas ielas ēku logos. Kā piedalīties spēlē? Jāatceras, ka, izejot no mājas, līdzi jāpaņem kāds rakstāmrīks, un arī distancēšanās joprojām paliek spēkā. Liepājas ielas gājēju posma abos galos atradīsies stendi ar spēļu uzdevumu lapām. No stenda augšējās kastītes jāpaņem lapa un jādodas svētku piedzīvojumā! Kad uzdevums paveikts, aizpildītā lapa jāiemet stenda apakšējā pastkastītē. Varbūt tieši jūs būsiet viens no 10 laimīgajiem, kurš 6. maijā saņems pārsteiguma balvu.

Izskrien Latviju Kuldīgā!

4. maijs ir diena, kas jāpavada patriotiskā noskaņā, un sporta klubs “Katrīna” zina, kā to izdarīt – piedaloties akcijā “Izskrien Latviju Kuldīgā”. Ņem līdzi ģimeni vai dodies trasē viens, ieslēdz aplikāciju “ViewRanger” un izveido savu Latviju Kuldīgā.

Trase šoreiz nemainīga – 6,2 km Latvijas kontūras formā. Tā izveidota aplikācijā “ViewRanger”. Viss, kas jādara – jānoskenē afišas QR kods vai jālejupielādē aplikācija “ViewRanger”. 4. maijā trase būs arī marķēta, un pie Kuldīgas vieglatlētikas manēžas (Kuldīgā, Dzirnavu ielā 18) atradīsiet kartes, kurās trase iezīmēta.

Tā kā šogad nevaram trasē doties kopā, aicinām katram pašam izvēlēties savu starta laiku un vietu, taču, lai radītu kopības sajūtu, aicinām dalībniekus, skrienot, ejot vai nūjojot, trasē atraktīvi nofotografēties un foto ievietot Facebook vai Instagram kontā, pievienojot mirkļbirku #izskrienlatvijukuldīgā. Pieci atraktīvākie foto īpašnieki saņems pasākuma kreklus.      

Izstaigāt atmiņu ceļu

Kuldīgas novada muzejs no 1. līdz 4. maijam aicina doties pastaigā un pie muzeja izstaigāt 1990. gada 4. maija atmiņu ceļu. Šo svarīgo dienu atceras daudzi kuldīdznieki, tāpēc muzejs piedāvās ielūkoties viņu atmiņu stāstos par sajūtām un emocijām brīdī, kad tika atjaunota Latvijas neatkarība. Ikvienam būs iespēja iepazīties arī ar Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas notikumiem un uzrakstīt savu novēlējumu Latvijai.

Kā sagatavoties svētkiem?

No 29. aprīļa Kuldīgas novada muzeja “Mājdaris” aicina uzzināt, kā notika deklarācijas “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu” pieņemšana mums tik nozīmīgajā 1990. gada 4. maijā. Lai šos svētkus padarītu svinīgākus, piedāvājam dažas vienkāršas idejas, kā tiem sagatavoties. Muzejs aicina iesaistīties visu ģimeni un kopā izzināt 4. maija notikumus, kā arī radīt svētku noskaņu mājās. Lai pārbaudītu erudīciju, bērniem esam sagatavojuši bilžu spēli.

Vairāk:www.kuldigasmuzejs.lv/mājdaris

Spēle “Klusie pilsētnieki” Pilsētas dārzā

Dodoties pastaigā pa Kuldīgu, aicinām piedalīties tēlnieces Līvijas Rezevskas 95 gadu jubilejai veltītajā pasākumu programmā “Ieritināties Viņas klēpī” ietvertajā spēlē “Klusie pilsētnieki”. Spēles maršruts rosina doties pastaigā, kuras laikā tās dalībnieki aicināti izzināt Pilsētas dārzā mītošos klusos pilsētniekus – mākslinieces L. Rezevskas veidotās skulptūras. Piedaloties spēlē, iespējams ielūkoties Kuldīgas novada muzeja krājuma fotogrāfijās, kurās iemūžināti vēsturiski mirkļi no tēlnieces ikdienas un radošā procesa, kā arī pārbaudīt savas zināšanas, atbildot uz muzeja sagatavotajiem jautājumiem. Vairāk par spēli: www.kuldigasmuzejs.lv/klusie-pilsētnieki.

Lai šīs svētku dienas ir laiks, kad esam domās stipri, laimīgi un Latviju sajūtam ar sirdi!

Priecīgus svētkus!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI