DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ar pasākumu “Izskrien Latviju Liepājā” aicinām iesākt 18. novembra valsts svētku rītu

Sestdien, 18. novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienā tiek organizēts par tradīciju kļuvušais svētku pasākums “Izskrien Latviju Liepājā” ar kopīgu startu plkst. 10.00 Jāņa Čakstes laukumā. 8,5 kilometru garo distanci katrs var paveikt skrienot, ejot vai braucot ar velosipēdu.

18. novembra rītā, no plkst. 9.45, dalībnieki aicināti pulcēties Jāņa Čakstes laukumā un iesildīties 8,5 kilometru garajai distancei, kuru paveicot ikviens var savā telefonā kādā no sporta aplikācijām iezīmēt Latvijas kontūru. Skrējienā aicinām piedalīties ikvienu liepājnieku un pilsētas viesi, jo maršruts piemērots, lai to varētu paveikt skrienot, ejot vai braucot ar velosipēdu.

Lai radītu lielāku svētku sajūtu, dalībniekus aicinām padomāt par valsts svētku atribūtiku – karogiem, lentēm un valsts karoga krāsām. Pirms skrējiena starta, plkst. 10.00, visi dalībnieki vienosies kopīgā Latvijas valsts himnas izpildījumā. Distances finišā, turpat Jāņa Čakstes laukumā, dalībnieki tiks sagaidīti ar siltu tēju.

Lai būtu vieglāk noorientēties distancē Liepājas ielās, organizatori sagatavojuši “Izskrien Latviju Liepājā” maršruta karti, kas ir pieejama mobilajā aplikācijā “Strava”:

Dalībniekus īpaši lūdzam ņemt vērā – tā kā tas ir svētku skrējiens, nevis sacensības, satiksmes ierobežojumi netiek organizēti, tādēļ dalībniekiem jābūt uzmanīgiem un jāievēro Ceļu satiksmes noteikumi. Tāpat atgādinām par laikapstākļiem piemērota apģērba izvēli. Sportojot vēsajos Latvijas rudens rītos, vislabāk ir ievērot “sīpola” principu – ģērbties kārtās, lai nepieciešamības gadījumā kārtas varētu novilkt.

Pasākumu “Izskrien Latviju Liepājā” organizē skrējēju apvienība “Skrienam Liepājā” sadarbībā ar Liepājas valstspilsētas pašvaldību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI