DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Latvijas Radio saturs pašvaldību vēlēšanās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saistībā ar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām jūnijā, Latvijas Radio plānotas analītiskas raidījumu programmas, kas skars infrastruktūras, izglītības, medicīnas, sociālās palīdzības, uzņēmējdarbības, kultūras un reģionu lielo pilsētu attīstības tēmas. Sabiedriskajiem medijiem izejot no reklāmas tirgus, Latvijas Radio vairs neskanēs priekšvēlēšanu aģitācijas maksas reklāmas.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem, Latvijas Radio nodrošinās aģitācijas bezmaksas raidlaiku, četras reizes pa piecām minūtēm, tiem viena nosaukuma sarakstā esošajiem deputātu kandidātu pārstāvjiem, kuru saraksts iesniegts kopumā vismaz piecu pilsētu vai novadu domju vēlēšanām. Bezmaksas raidlaika izloze attālināti notiks 7.maijā. Aģitācija skanēs Latvijas Radio 1 no 10.maija līdz 2.jūnijam. Normatīvi nosaka arī, ka Latvijas Radio par maksu izvieto paziņojumus par tikšanos ar vēlētājiem, ko šogad deputātu kandidāti rīko attālināti.

Latvijas Radio 1

Latvijas Radio 1 programmā „Labrīt” Ziņu dienests piedāvās divus plašus analītiska satura ciklus  „Kā mainīsies dzīve pašvaldībās līdz ar novadu reformu” un „Gatavošanās vēlēšanām – kandidāti, solījumi, vēlētāji”, kā arī būs klausāma  „Pēcvēlēšanu analīze – reformas un reformu ieviešana”.

No 26. aprīļa līdz 4. jūnijam raidījumā „Krustpunktā” skanēs sešas tematiskās diskusijas: infrastruktūra, izglītība, medicīna un sociālā palīdzība, uzņēmējdarbība, reģionu lielo pilsētu attīstība, kultūra. Būs dzirdama ekspertu diskusija: ko varam sagaidīt no pašvaldību vēlēšanām.

Aprīlī un maijā raidījumā “Latgolys stuņde”, piektdienās plkst.15.05 - 16.00 notiks kopā sešas diskusijas par tiem Latgales novadiem, kuros sagaidāmas lielākās pārmaiņas pēc Administratīvi teritoriālās reformas.

No 10. maija līdz 2. jūnijam  raidījumā „Reģioni Krustpunktā” trešdienās būs klausāmas aktualitātes par novadu reformu reģionos (Kurzeme, Vidzeme, Zemgale, Latgale).

Vēlēšanu dienā 5. jūnijā būs dzirdams Ziņu dienesta un raidījuma „Krustpunktā” speciālizlaidums „5.jūnijs - Pašvaldību vēlēšanas” plkst.12.00 – 13.00 un plkst.20.00 - 23.00, sekojot līdzi aktualitātēm vēlēšanu norisē.

Dienā pēc vēlēšanām, 6. jūnijā, plkst.12.05 – 13.00 skanēs raidījuma „Krustpunktā” speciālizlaidums „5.jūnijs - Pašvaldību vēlēšanas”..

Latvijas Radio 4 – Doma laukums

6., 13., 20., 27. maijā būs dzirdamas priekšvēlēšanu tiešraižu diskusijas raidījumā „Darbojošās personas”. Tajās deputātu kandidāti iepazīstinās auditoriju ar vīziju par Latvijas četru reģionu lielāko pilsētu attīstību nākamajos četros gados. Katrā diskusijā piedalīsies četru vietējo lielāko (saskaņā ar SKDS datiem) partiju vai politisko apvienību pārstāvji (viens pārstāvis no partijas vai apvienības).

No 17. līdz 21. maijam un no 24. līdz 28.maijam skanēs kopumā desmit analītiski sižeti raidījuma „Doma laukums” ietvaros, kas akcentēs paveikto iepriekšējo četru gadu laikā dažādās Latvijas pašvaldībās. Būs dzirdami vietējās pozīcijas un opozīcijas viedokļi, kā arī vietējo iedzīvotāju, jomu ekspertu un viedokļu līderu vērtējumi.

Informatīvo sižetu cikls raidījuma „Izklāstā” ietvaros skanēs līdz 4. jūnijam. Sešos sižetos

tiks skaidrots, kādā veidā reģionālā reforma ietekmēs Latvijas iedzīvotāju dzīvi dažādās jomās, ko domā nozares eksperti, atbildīgās amatpersonas, Saeimas komisiju un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

5.jūnijā skanēs speciālais raidījums „Latvija izvēlas”, kas atspoguļos Latvijas pašvaldību vēlēšanu norises gaitu un komentēs pirmos rezultātus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI