DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

KNAB publicē aktuālo informāciju par deklarētajiem aģitācijas izdevumiem pirms pašvaldību vēlēšanām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) apkopojis informāciju par politisko partiju un to apvienību deklarētajiem priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumiem. Partijas vai to apvienības no 6. februāra līdz 31. martam kopumā noslēgušas līgumus 388 352,49 eiro apmērā par limitētajiem aģitācijas izdevumiem pirms 5. jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām. 

KNAB atgādina, ka priekšvēlēšanu aģitācijas periodā, kas sākās 6. februārī un ilgs līdz pašai vēlēšanu dienai – 5. jūnijam, ir noteikti priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumi, tostarp attiecībā uz aģitācijas materiālu izvietošanu preses izdevumos, publiskajās vietās, internetā, kā arī elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos.

Tāpat katram politiskajam spēkam ir noteikts finanšu līdzekļu limits, cik tas drīkst izlietot politiskās reklāmas izvietošanai, labdarībai, sponsorēšanai, pabalstiem vai dāvinājumiem. Izdevumu limiti neattiecas uz izdevumiem par reklāmas izgatavošanu vai kampaņas plānošanu. Turklāt priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumos iekļaujami gan partijas kopējie, gan katra deputāta kandidāta individuālie izdevumi. 

Ņemot vērā Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegto informāciju par deputātu kandidātu sarakstiem, KNAB šobrīd aprēķina katras partijas maksimālo limitēto izdevumu apmēru, kuru tā drīkst tērēt pirms pašvaldību vēlēšanām. 

KNAB turpina aktīvi sekot līdzi norisēm publiskajā telpā līdz vēlēšanu dienai. Tostarp KNAB seko līdzi, vai netiek pieļauti kādi pārkāpumi, piemēram, vai kādi izdevumi nav iekļauti kopējā izdevumu sarakstā un vai nenotiek iespējama slēptā aģitācija. 

KNAB aicina iedzīvotājus ziņot par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, t.sk. slēpto aģitāciju. Ziņot var bezmaksas lietotnē “Ziņo KNAB”, pa KNAB uzticības tālruni 80002070 vai rakstiski uz e-pasta adresi knab@knab.gov.lv

Ar aktuālo informāciju par politisko partiju deklarētajiem priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumiem no 6. februāra līdz 31. martam, kurus KNAB iesniegušas partijas un reklāmas pakalpojumu sniedzēji, var iepazīties šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI