DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs tiekas ar jauno Luksemburgas vēstnieku Latvijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 12. aprīlī notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša attālinātā tikšanās ar jauno Luksemburgas Lielhercogistes vēstnieku Latvijā Polu Pjēru Žanu Šmitu (Paul Pierre Jean Schmit).

A. Pelšs atzinīgi vērtēja abu valstu ciešās un draudzīgās attiecības, uzsverot, ka Luksemburga Latvijai ir nozīmīgs partneris gan divpusēji, gan aizstāvot kopīgās intereses Eiropas Savienībā un sadarbojoties NATO. Valsts sekretārs arī atzīmēja abu valstu diplomātisko attiecību ilglaicīgumu, jo 2022. gadā svinēsim Latvijas un Luksemburgas diplomātisko attiecību simtgadi, turklāt Luksemburga oficiāli neatzina Baltijas valstu aneksiju PSRS 1940.–1991. gadā ne de iure, ne de facto.

Valsts sekretārs uzsvēra, ka Latviju un Luksemburgu vieno orientācija uz augstas pievienotās vērtības produktu attīstīšanu, izstrādi un pielietošanu inovatīvo tehnoloģiju jomās un aicināja Luksemburgu izmantot Latvijas nesen izveidotā “investīciju zaļā koridora” priekšrocības, kā arī sadarboties kosmosa jomā.

Vēstnieks pauda apņēmību savas kadences ietvaros turpināt attīstīt Latvijas un Luksemburgas attiecības, īpaši akcentējot ekonomiskās sadarbības padziļināšanu, kā arī uzsverot labo sadarbību drošības politikas jomā.

Luksemburgas vēstnieks rezidē Varšavā, Polijā. Attālinātā akreditācija pie Valsts prezidenta Egila Levita ir plānota 13. aprīlī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI