DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Aicinām skolas pieteikties Digitālajām meža dienām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tā kā mācību norise klātienē joprojām ir ierobežota, bet pavasaris vilina doties dabā, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina skolas pirmo reizi piedalīties Digitālajās meža dienās, kurās attālinātā un interaktīvā veidā būs iespējams gan apgūt meža gudrības, gan uzzināt par drošām iespējām doties mācīties dabā.

Tā kā mācību norise klātienē joprojām ir ierobežota, bet pavasaris vilina doties dabā, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina skolas pirmo reizi piedalīties Digitālajās meža dienās, kurās attālinātā un interaktīvā veidā būs iespējams gan apgūt meža gudrības, gan uzzināt par drošām iespējām doties mācīties dabā.

Mācību ekskursijas tiešsaistē ar Cūkmenu

Digitālās meža dienas skolēniem notiks attālināti MS Teams vidē no 26. aprīļa līdz pat 28. maijam kā interaktīvas mācību ekskursijas ar tiešraidēm no LVM Kalsnavas arborētuma, čiekurkaltes un kokaudzētavas. Šie pasākumi visvairāk būs piemēroti 1. – 6. klasēm un tajos kā gids piedalīsies Cūkmens - galvenais cīnītājs par tīriem valsts mežiem. Pasākumu tēma: meža atjaunošana – kokaugu selekcija, sēklu ieguve, sēklu bankas veidošana un profesionāla sēšana, stādīšana. Viena pasākuma norises ilgums būs mācību stunda jeb 40 minūtes, plānotais norises laiks - katru darba dienu no pulksten 14.00 līdz 14.40. Pilnvērtīgai dalībai skolēniem nepieciešams dators un arī telefons, kas būs kā balsošanas pults. Skolotāji aicināti pieteikt savu klasi konkrētai Digitālai meža dienai līdz 22. aprīlim, nosūtot e-pastu uz  arboretums@lvm.lv vai zvanot LVM Kalsnavas arborētumu pa tālruni: 25736933.

Skolotāju kursi par Meža izziņas mugursomu

"Digitālā meža diena" skolotājiem - profesionālie pilnveides kursi par mācību iespējām dabā - notiks attālināti MS Teams vidē 26. aprīlī no pulksten 15.00 līdz 17.00. Tajos LVM sadarbībā ar LU Starpnozaru izglītības inovāciju centru (SIIC) prezentēs jaunu bezmaksas metodisko līdzekli “Meža izziņas mugursoma”, kas veidots kompetenču izglītības īstenošanai meža vidē un ietver instrumentus, metodiskos ieteikumus un darba lapas atbilstoši dabaszinību mācību programmai 5. – 6. klasēm. Tāpat kursos tiks aktualizēti skolām jau pieejamie mācību materiāli.

Pieteikties iespējams līdz 22. aprīlim, visa informācija pieejama šeit.

Digitālie izziņas punkti mežos

Jau no 23. aprīļa skolas, ģimenes un jebkurš interesents varēs doties īpaši sagatavotos Olimpiskajos pārgājienos valsts mežos, kuros būs atrodami digitālās izziņas punkti ar sportiskiem vingrinājumiem un meža atklāšanas uzdevumiem. Šos 11 jaunos pārgājienu maršrutus LVM ir radījis sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju, lai veicinātu aktīvu atpūtu dabā. Klasēm, ievērojot drošu distancēšanos, būs iespēja turpmāk organizēt šādus pārgājienus jebkurā mežā, talkā ņemot iepriekšminēto metodisko līdzekli “Meža izziņas mugursoma”. Tajā būs aprakstīti dažādi rīki un metodes, kā saskaņā ar izglītības standartu veidot mācību pārgājienus 5. – 9. klašu skolēniem. Vairāk informācijas var atrast LVM tīmekļvietnes Olimpisko pārgājienu sadaļā. Pirms došanās mežā iesakām apgūt LVM digitālo ceļvedi drošai un zaļai atpūtai mežā.

Meža dienas ir tradīcijām bagāts pasākumu cikls, kas tiek rīkots ar mērķi veicināt sabiedrības izpratni par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu. Sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru ik gadu LVM aicina skolas mācīties no dabas. Sākot no pirmsskolu ķipariem un beidzot ar augstskolu studentiem un pedagogiem - ikvienam ir iespēja doties Latvijas valsts mežu takās un stiprināt skolā iegūtās zināšanas ar praktiskiem uzdevumiem dabā. Katru gadu vairāk nekā 20 000 bērnu, jauniešu un skolotāju izzina mežu daudzveidīgajās LVM skolu programmās. Vairāk informācijas:  www.lvm.lv/skolam

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI