DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pārceļ NĪN samaksas termiņu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai sniegtu palīdzību galvaspilsētas nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksātājiem Covid-19 krīzes laikā, trešdien, 24. martā Rīgas dome nolēma šī gada pirmo divu ceturkšņu NĪN samaksas termiņu pārcelt uz 15. jūniju. Lēmums par nodokļa samaksas termiņa pārcelšanu vēl jāizskata Rīgas domes sēdē.

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis: “Rīgas pašvaldība seko līdzi epidemioloģiskajai situācijai valstī, un noteiktajiem uzņēmējdarbības ierobežojumiem. Lai gan pašvaldībai nav tādu resursu kā valstij, Rīgas dome meklē iespējas iesaistīties atbalsta pasākumos nodokļu maksātājiem. Tāpēc pašvaldības vadība vienojusies pagarināt NĪN samaksas termiņa pagarināšanu.”

Ar lēmumu noteiktais regulējums nodrošina, ka atbalsts tiek sniegts visiem nodokļa maksātājiem, neradot papildus administratīvo slogu, ņemot vērā šobrīd jau samaksāto nodokļa apmēru. Kā arī tas sabalansēs iedzīvotāju iespējas nomaksāt nodokli ar nepieciešamību iekasēt aprēķināto nodokļa summu pašvaldības budžetā.

Pārceļot nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, nodokļa maksātājiem tiek saglabāta iespēja nepieciešamības gadījumā izmantot Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā paredzētās tiesības līdz šī gada 30. jūnijam pieteikties nodokļu samaksas termiņa pagarinājumam.

Tāpat Rīgas dome atgādina, ka iedzīvotājiem joprojām ir iespēja izmantot arī pirms krīzes spēkā esošos atbalsta mehānismus nodokļa maksājumu atvieglojumu saņemšanai. Plašāka informācija pieejama Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes mājaslapā https://pip.riga.lv/visi-pakalpojumi/nin-atvieglojumi/ vai https://pip.riga.lv/covid-19/.

Saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumu pašvaldībām ir tiesības noteikt citus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, kas atšķiras no likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" noteiktajiem, tos pārceļot uz vēlāku laiku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI