DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FKTK atjauno SIA "Semfopay" darbību un izsniedz maksājumu iestādes darbības licenci

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 16.03.2021. pieņēmusi lēmumu atjaunot SIA "Semfopay" darbību un izsniegt maksājumu iestādes darbības licenci.

Iepriekš ziņots, ka 2018. gada 14. augustā FKTK padome uz laiku apturēja SIA "Semfopay" maksājumu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums bija pieņemts, jo SIA "Semfopay"  iepriekšējā darbībā tika konstatēti noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas normatīvo aktu pārkāpumi. SIA "Semfopay" ir izpildījusi FKTK iepriekš noteiktos pasākumus, nomainot tās valdi un dalībniekus, kā arī mainījusi darbības stratēģiju un iesniegusi pieteikumu maksājumu iestādes licences saņemšanai. Pārliecinoties, ka iepriekš konstatētie trūkumi ir pilnībā novērsti un iesniegtie dokumenti atbilst licencētas maksājumu iestādes darbības prasībām, FKTK pieņēma lēmumu par darbības ierobežojumu atcelšanu un maksājumu iestādes licences izsniegšanu.

SIA "Semfopay" var sniegt licencē noteikto maksājumu pakalpojumu, proti bezkonta naudas pārveduma maksājumus. Maksājumu iestādes licence izsniegta uz nenoteiktu laiku.

Šī ir piektā FKTK licencētā maksājumu iestāde; pārējās maksājumu iestādes ir reģistrētas un ir tiesīgas sniegt maksājumu pakalpojumus tikai Latvijā ar ierobežotu maksājumu pakalpojumu klāstu un vidējās aritmētiskās vērtības limitu.

Maksājumu pakalpojumus ir tiesīga sniegt komercsabiedrība, kas saņēmusi FKTK licenci maksājumu iestādes darbībai vai persona (fiziska vai juridiska), kurai maksājumu iestādes darbības uzsākšanai nav nepieciešams saņemt licenci un tā ir reģistrēta maksājumu iestāžu reģistrā, ko uztur FKTK.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI