DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs pateicas Austrijas vēstniecei par ieguldījumu divpusējo attiecību stiprināšanā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 3. martā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs tiešsaistē sazinājās ar Austrijas vēstnieci Stellu Avaloni (Stella Avallone), kas noslēdza kadenci Latvijā.

A. Pelšs uzsvēra Latvijas un Austrijas attiecību ļoti labo un draudzīgo raksturu, tai skaitā ciešās attiecības Eiropas Savienības ietvaros. Šogad abas valstis atzīmē diplomātisko attiecību simtgadi.

Valsts sekretārs atzinīgi novērtēja Austrijas vēstniecības ieguldījumu valstu attiecību stiprināšanā, vēstniecībai Latvijā strādājot tik ierobežotā kapacitātē un vēstniecei rezidējot Vīnē. A. Pelšs uzsvēra, ka Austrijas diplomātiskā pārstāvība Latvijā ir fundamentāli svarīga divpusējās attiecībās un izteica cerību par pilna laika rezidējošās vēstniecības darba atsākšanu nākotnē.

Valsts sekretārs atzīmēja, ka Austrija ir nozīmīgu Latvijas tirdzniecības partneru vidū ar potenciālu stiprināt sadarbību tādās zinātnes un jauno tehnoloģiju jomās kā fotonika, viedās pilsētas, viedie materiāli, medicīnas tehnoloģijas un mākslīgais intelekts.

S. Avalone Latvijā tika akreditēta 2018. gada 28. augustā, vēstniece rezidēja Vīnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI