DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Sākumskolas skolēnus aicina piedalīties radošajā konkursā "Mana naudas prasme – es krāju, man sanāk!"

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai veicinātu bērnu interesi un izpratni par naudu un uzkrājumiem, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) aicina sākumskolas skolēnus piedalīties radošo darbu konkursā "Mana naudas prasme – es krāju, man sanāk!".

Konkursu FKTK rīko ar mērķi mudināt vecākus ar bērniem pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar naudu, naudas vērtību, nepieciešamību veidot pirmos uzkrājumus, lai iegādātos kāroto, tādējādi kopīgi soli pa solim apgūstot naudas prasmi.

Lai piedalītos konkursā, līdz 15. martam aicinām sagatavot un iesniegt radošo darbu (zīmējumu, kolāžu vai stāstu) par vienu no šīm tēmām:

–    Es krāju – man sanāk!

–    Mans sapnis, kuram vēlos sakrāt.

–    Mani padomi pieaugušajiem, kā sakrāt naudu.

Radošā konkursa labāko darbu autori balvas saņems ikgadējās finanšu pratības nedēļas laikā no 22. līdz 28. martam. Konkursa noteikumi un plašāka informācija ir pieejama tīmekļa vietnē Finasupratiba.lv: http://www.finansupratiba.lv/wp-content/uploads/2021/02/Radosais_konkurss_Naudasprasme_26022021.pdf. Darbus iespējams iesniegt līdz 15. martam šeit: https://forms.gle/8oYVf9BGr5GXuWnD6

Viens no FKTK uzdevumiem ir veicināt Latvijas iedzīvotāju finanšu pratību, un tieši sākumskolas laikā veidotā izpratne ir nozīmīgs pamats sekmīgai naudas prasmes attīstīšanai nākotnē. FKTK aicina ģimenes runāt par personīgo finanšu jautājumiem ne tikai konkursa kontekstā, bet arī ikdienā un iesaistīt bērnus naudas jautājumu apspriešanā no iespējami agrāka vecuma. Tas būs pirmais solis, lai vēlāk bērni veiksmīgāk un atbildīgāk mācētu plānot un vadīt savas finanses, kā arī pilnvērtīgi un gudri lietot finanšu pakalpojumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI