DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Jau ceturto gadu vidusskolu labākie absolventi visā Latvijā saņems Simtgades stipendijas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Arī šogad Latvijas vidējās izglītības iestādēm ir iespēja izvirzīt vienu šā mācību gada absolventu Latvijas Simtgades stipendijas saņemšanai. Katras skolas viens izvirzītais skolēns saņems vienreizēju stipendiju 500 eiro apmērā. Vērienīgais stipendiju projekts Latvijas vidusskolu absolventiem tika atklāts, sagaidot Latvijas simtgadi. Trīs gadu laikā stipendijas saņēmuši jau vairāk nekā tūkstotis vidējo mācību iestāžu absolventu.  

“Jau gandrīz gadu dzīvojam, strādājam, mācāmies un pilnveidojamies pārsvarā attālināti, ņemot vērā pandēmijas radītos izaicinājumus. Tomēr patiesi talantīgiem, aizrautīgiem un centīgiem jauniešiem ceļā uz saviem mērķiem nav nekā neiespējama. Ar Simtgades stipendiju vēlamies arī šogad izcelt un novērtēt neatlaidīgākos jauniešus visā Latvijā, kuri šogad absolvēs vidējās izglītības iestādes,” norāda Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne.  

Saskaņā ar stipendijas nolikumu katras Latvijas vidējās izglītības iestādes izlaiduma klašu viens skolēns varēs saņemt šo stipendiju. To piešķirs par mācību sasniegumiem, aktīvu sabiedrisko darbu, iesaistīšanos mākslinieciskajā pašdarbībā un sporta aktivitātēs, kā arī par ieguldījumu izglītības iestādes attīstībā.

Izglītības iestādei pretendenta pieteikums par 2020./2021. mācību gada vienu absolventu, kurš saņems šo atbalstu, ir jāiesniedz līdz 2020. gada 21. maijam. Parakstītu pieteikumu var nosūtīt pa e-pastu vai pastu Finanšu ministrijai. 

Vairāk informācijas par Simtgades stipendiju Finanšu ministrijas mājaslapā.

Stipendiju atbalsta programmu īsteno Finanšu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija un VAS Latvijas Loto. 500 eiro atbalsts izcilniekiem iespējams, pateicoties Latvijas iedzīvotājiem, kuri piedalījušies VAS Latvijas Loto rīkotajā Simtgades loterijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI