DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ANO Ekonomisko, sociālo un kultūras tiesību komiteja izskatīs Latvijas kārtējo ziņojumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2021. gada 23. līdz 25. februārim Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ekonomisko, sociālo un kultūras tiesību komiteja (Komiteja) tās 69. sesijā, kas norisināsies attālinātā režīmā, izskatīs Latvijas Republikas kārtējo ziņojumu par 1966. gada Starptautiskā pakta par ekonomiskajām, sociālajām un kultūras tiesībām izpildi Latvijā laika posmā no 2008. gada 1. janvāra līdz 2017. gada 31. decembrim (Kārtējais ziņojums).

Ministru kabinets Kārtējo ziņojumu apstiprināja 2018. gada 16. oktobrī. Savukārt 2019. gada 3. aprīlī Ārlietu ministrija Kārtējo ziņojumu iesniedza ANO Komitejā.

Kārtējā ziņojumā Latvija sniedz informāciju par paveikto veselības, izglītības un sociālās aizsardzības jomās. Īpašs uzsvars likts uz vairākām reformām, kas šajās nozarēs veiktas kopš iepriekšējā ziņojuma iesniegšanas. Tāpat Kārtējā ziņojumā ietverta informācija par personu nodarbinātību, pasākumiem, kas veikti, lai samazinātu ēnu ekonomiku, par sniegto atbalstu ģimenēm un pasākumiem vardarbības ģimenē izskaušanai, kā arī dzimumu līdztiesības veicināšanai. Kārtējais ziņojums atspoguļo veiktos uzlabojumus tiesiskajā regulējumā personu ekonomisko, sociālo un kultūras tiesību aizsardzībai un norāda uz joprojām risināmiem jautājumiem šajās jomās.

Latvijas delegāciju, kas piedalīsies Kārtējā ziņojuma izskatīšanā, vadīs Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs. Delegācijas sastāvā ir pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Labklājības ministrijas, Tieslietu ministrijas un Veselības ministrijas.

Pirms Kārtējā ziņojuma izskatīšanas trīs nevalstiskās organizācijas – “SUSTENTO”, Starpreģionālā sociālā kustība “Par demokrātiju un cilvēktiesībām” un Latvijas Cilvēktiesību komiteja iesniedza Komitejā alternatīvos ziņojumus par Kārtējā ziņojumā iekļauto informāciju un situāciju Latvijā, jo īpaši pievēršoties izglītības reformām un personu ar invaliditāti tiesībām. Savu alternatīvo ziņojumu iesniedza arī Tiesībsarga birojs. Ar Kārtējo ziņojumu un alternatīvajiem ziņojumiem iespējams iepazīties ANO Komitejas tiešsaistes vietnē, savukārt ziņojuma izskatīšanas gaitai no 23. līdz 25. februārim būs iespējams sekot līdzi tiešraidē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI