DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valdība, sociālie partneri un pilsoniskā sabiedrība vienojas par vēl ciešāku sadarbību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 10. februārī, notika pirmā Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas sēde. Sēdē tika izskatīta informācija par Covid-19 pārvaldības stratēģiju un turpmāko Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas darbu.

Lai sasniegtu Covid-19 pārvaldības stratēģijā noteiktos mērķus veselības, ekonomikas un sociālās drošības jomās, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš aicināja apvienoties kopīgā diskusijā gan sociālos partnerus un nevalstiskā sektora pārstāvjus, gan Saeimas komisiju un Valsts prezidenta kancelejas pārstāvjus, kā arī zinātniekus, pētniekus un atsevišķus ministrus.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš: “Sabiedrības nogurums no Covid-19 pandēmijas un tās izraisītiem ierobežojumiem saslimstības mazināšanai ir izprotams, tomēr šobrīd nedrīkstam tam padoties, mums ir jāvirzās uz drošas sadzīves ieviešanu visās jomās. Apstiprinot šo stratēģiju un vadības grupu tās ieviešanai, valdība, sociālie partneri un pilsoniskā sabiedrība ir vienojušies par vēl ciešāku sadarbību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanai. Mūsu pirmais izaicinājums – kā sniegt atbalstu un palīdzību tām sabiedrības grupām, kam tā šobrīd ir visvairāk nepieciešama, bet kas nevar to saņemt, jo nekvalificējas vai nav informēti par atbalsta iespējām.”

Pirmās diskusijas laikā Covid-19 stratēģiskās vadības grupa lēma turpināt ik nedēļu tikties, lai vienotos par būtiskākajām sabiedrības vajadzībām, palīdzot valdībai efektīvāk izvēlēties pareizo virzienu, samērojot lēmumus par drošības pasākumiem ar atbalsta formām uzņēmējiem, strādājošajiem un ikvienam citam Latvijas iedzīvotājam.

Grupā runāja arī par iesaistīto partneru lomu un atbildību Stratēģijas īstenošanā, kā arī prioritāri risināmajiem jautājumiem. Būtiskākie izaicinājumi stratēģiskās vadības grupas darba kārtībā šobrīd skar tieši sociālās drošības jomu, meklējot atbalsta risinājumus tiem, kurus esošie atbalsta mehānismi nesasniedz.

Stratēģiskās vadības grupa izveidota un darbību uzsāka pēc tam, kad 9. februārī Ministru kabinetā apstiprināta Stratēģija par nepieciešamo pasākumu kopumu Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldīšanai 2021.gadam.

Nākamā Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas sēde notiks 19. februārī plkst. 10.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI