DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Kariņš: būtiski sniegt mērķētu atbalstu ģimenēm ar bērniem un sociāli mazaizsargātām iedzīvotāju grupām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš uzsver, ka Covid-19 pandēmijā ir būtiski mērķēti atbalstīt ģimenes ar bērniem un sociāli mazaizsargātu iedzīvotāju grupas. Atbalsta sniegšana iedzīvotājiem pandēmijas laikā bija viens no jautājumiem, ko attālinātas tikšanās laikā pārrunāja K. Kariņš ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku.

Ministru prezidents informēja Latvijas Bankas prezidentu par pašlaik notiekošo diskusiju valdību veidojošo politisko partiju vidū attiecībā uz vienreizēju pabalstu ģimenēm ar bērniem, norādot, ka šonedēļ diskusijās panākta vienošanās, ka tuvākajā laikā Labklājības un Ekonomikas ministrijas izstrādās priekšlikumus mērķētam atbalstam iedzīvotājiem.

M. Kazāks atzina, ka pandēmijas laikā valdībai ir jāsniedz atbalsts iedzīvotājiem, kurā ir jāņem vērā arī plašāks ekonomiskais konteksts. K. Kariņš norādīja, ka ir jāatrod līdzsvars starp valsts ilgtermiņa ekonomiskām interesēm un īstermiņa atbalsta sniegšanu iedzīvotājiem krīzes situācijā.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja arī jautājumus saistībā ar Latvijas Bankas un Finanšu kapitāla un tirgus komisijas (FKTK) integrācijas gaitu un plānotajiem darbiem finanšu sektora uzraudzības pilnveidošanā 2021. gadā. M. Kazāks informēja, ka priekšdarbi Latvijas Bankas un FKTK integrācijas sagatavošanai notiek atbilstoši plānam – pašlaik jaunais Latvijas Bankas likums, kas noteiks jau apvienotās institūcijas darbības principus, tiek izskatīts Eiropas Centrālajā bankā, bet pēc tam tas nonāks Saeimas darba kārtībā.

Tāpat M. Kazāks informēja Ministru prezidentu par tikšanās laikā ar FKTK un Finanšu izlūkošanas dienesta vadību panākto vienošanos par darbiem finanšu sektora uzraudzības pilnveidošanā 2021. gadā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI