DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris piedalās NATO Militārās komitejas sanāksmē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 27. janvārī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš piedalīsies NATO Militārās komitejas sanāksmē. Ņemot vērā ar Covid-19 saistītos ierobežojumus, sanāksme notiks videokonferences formātā.

“NATO Militārās komitejas galvenā tēma ir tālāka visaptverošas aizsardzības sistēmas stiprināšana, aptverot visus domēnus, izstrādājot skaidras vadlīnijas un detalizētus plānus,” norāda Nacionālo bruņoto spēku komandieris.

Militārās komitejas sanāksmi atklās NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis sers Stjuarts Pīčs (Stuart Peach). NATO Militārās komitejas sanāksmē bruņoto spēku komandieri diskutēs par alianses pielāgošanos mūsdienu drošības izaicinājumiem, kā arī turpmākiem uzdevumiem alianses aizsardzības un atturēšanas spēju stiprināšanā, pārrunājot arī citus starptautiskās un reģionālās drošības aktuālos jautājumus, tai skaitā NATO īstenotās starptautiskās operācijas un Covid-19 pandēmijas laikā gūto pieredzi.

Militārā komiteja ir augstākā NATO militārā institūcija. Komiteja bruņoto spēku komandieru līmenī tiekas trīs reizes gadā, tādējādi nodrošinot Ziemeļatlantijas Padomei informatīvo atbalstu svarīgos militāros un drošības jautājumos, lai alianse varētu efektīvi reaģēt uz globālajiem drošības izaicinājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI