DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

S. Ģirģens: Divu gadu laikā esam panākuši lielu progresu iekšlietu dienestu darba apstākļu uzlabošanā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 23.janvārī, apritēja divi gadi, kopš tika apstiprināta Artura Krišjāņa Kariņa valdība, līdz ar to arī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens amatā ir jau divus gadus.

“Stājoties ministra amatā, viena no manām prioritātēm bija atalgojuma paaugstināšana iekšlietu nozares amatpersonām un dienestu darba apstākļu uzlabošana. Esam divu gadu laikā panākuši lielu progresu. Izdevās panākt algu palielinājumu vairākiem tūkstošiem iekšlietu nozares amatpersonu. Panākts arī valdības atbalsts jaunu depo izbūvei - esam gatavi uzsākt projekta īstenošanu, tiklīdz tiks saņemts apstiprinājums par fondu līdzekļu piešķiršanu. Tāpat ugunsdzēsējiem un robežsargiem ir izstrādāti jauna dizaina formastērpi”, izsakās S.Ģirģens.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību valstī, Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs izveidoja elektronisko apliecinājumu vietni covidpass.lv (IECIS sistēma), kas ne tikai pilnībā aizvietoja papīra apliecinājumu nepieciešamību robežas šķērsotājiem, bet arī atviegloja tiesībsargājošo iestāžu uzraudzības un kontroles funkcijas. Kopš 12.oktobra (vietnes publicēšana) covidpass.lv kopā ir reģistrējušās 520 000 personas.

Tāpat, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, nozīmīgs iekšlietu nozares risinājums  bija Nodrošinājuma valsts aģentūras rīcībā esošā krimināllietās izņemtā spirta pārstrāde telpu un virsmu dezinfekcijas līdzekļos. Spirta kvalitāti un ietekmi uz personu veselību pirms pārstrādes pārbaudīja iesaistīto nozaru eksperti. Pārstrādājot spirtu dezinfekcijas līdzekļos, valsts budžetā izdevās ietaupīt ap 300 000 eiro.

“Šobrīd iekšlietu nozarē arī mēs plecu pie pleca cīnāmies ar Covid-19 pandēmijas radītajiem izaicinājumiem. Aizvien uzskatu, ka nekas valstī nevar būt svarīgāks par cilvēku dzīvībām un to glābšanu, tāpēc turpināšu strādāt iekšlietu nozares un sabiedrības labā!”, turpina ministrs.

2020.gadā panākta Valsts civilās aizsardzības plāna apstiprināšana valdībā. Plānā mazāk uzsvērti institūciju reaģēšanas pasākumi, vairāk – dienestu preventīvie un gatavības pasākumi. Tāpat Iekšlietu nozares iestādes ir starp līderiem Valsts pārvaldes reformu plāna 2020 pasākumu īstenošanā, ar mērķi modernizēt iekšējos procesus un optimizēt cilvēku resursus, vienlaicīgi paaugstinot sniegto pakalpojumu kvalitāti. Pagājušajā gadā ir uzsākta Eiropas Savienības Strukturālo reformu atbalsta programmas pirmā posma (SRAP 1) rekomendāciju ieviešana, kam rezultāts būs jēgpilni un kvalitatīvi sakārtota darba organizācija iekšlietu nozares lielākajos dienestos.

2019.gadā iekšlietu nozarē izdevās panākt algu palielinājumu kadetiem un vairākiem tūkstošiem iekšlietu nozares amatpersonu, kas līdz tam saņēma zemākās algas.

Divu gadu laikā dienestu un sabiedrības vajadzību labā ir izdarīts daudz - panākts liels progress pirmstiesas izmeklēšanas darba uzlabošanā, sagatavots jauns pasākumu plāns noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanai laika posmam no 2020. līdz 2022.gadam, ar valodas tehnoloģiju uzņēmumu «Tilde» sākts darbs pie runas atpazīšanas un mašīntulkošanas tehnoloģiju ieviešanas.

Ļoti nozīmīgs ieviestais risinājums iekšlietu nozarē ir arī APAS (Administratīvo pārkāpumu procesa atbalsta sistēma) izstrāde un ieviešana. APAS ir sistēma, kas nodrošina elektronisku administratīvā pārkāpuma procesa veikšanu. Sistēmas ieviešanas rezultātā ir ietaupīti ne tikai papīra un pasta izdevumi, bet arī cilvēkresursi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI