DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
2
2

Saeima uzņēmēju Džonu Martinu Talliju atzīst par Latvijas pilsoni

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 21.janvārī, otrajā – galīgajā – lasījumā kā steidzamu pieņēma likumu par Džona Martina Tallija (John Martin Tully) atzīšanu par Latvijas pilsoni.

Dž.M.Tallijs dzimis ASV un kopš 1995.gada uzturas Latvijā, kur saņēmis pastāvīgās uzturēšanās atļauju.

Dž.M.Tallijs ir izveidojis vienu no lielākajiem Latvijas telekomunikāciju iekārtu un aprīkojuma ražošanas uzņēmumiem SIA “Mikrotīkls”, kas savu produkciju eksportē uz daudzām pasaules valstīm.

Līdztekus pamatdarbībai uzņēmums aktīvi iesaistās labdarībā, veicot ziedojumus Bērnu slimnīcas fondam un vairākām Latvijas izglītības iestādēm. Dž.M.Tallijs sniedzis atbalstu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas nodaļai, kā arī izveidojis Bērnu onkoloģijas fondu, likumprojekta anotācijā atzīmē tā autori – Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija.

Par ieguldījumu mecenātismā un nopelniem Latvijas labā Dž.M.Tallijam 2017.gadā ir piešķirts Atzinības krusts, un viņš iecelts par Atzinības krusta komandieri.

“Komisija šo likumprojektu ir sagatavojusi, izvērtējot Džona Martina Tallija ieguldījumu mūsu valsts informācijas tehnoloģiju un tautsaimniecības attīstībā, kā arī būtisko atbalstu Latvijas augstskolām, zinātnei, kultūras un labdarības projektiem un Latvijas tēla atpazīstamības veicināšanai pasaulē,” atsaucoties uz likumprojektu, sacīja Pilsonības komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI