DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Eduards Stiprais iesniedz akreditācijas vēstuli Starptautiskās Frankofonijas organizācijas ģenerālsekretārei

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 18. janvārī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks un Valsts prezidenta personīgais pārstāvis Starptautiskajā Frankofonijas organizācijā (SFO) Eduards Stiprais iesniedza akreditācijas vēstuli SFO ģenerālsekretārei Luīzei Mušikivabo (Louise Mushikiwabo).  

Sarunā ģenerālsekretāre novērtēja veiksmīgo Latvijas un SFO sadarbību, īpaši uzsverot sadarbību franču valodas apmācībā. Sadarbība balstīta Latvijas un SFO noslēgtajā sadarbības memorandā. Sarunas partneri bija vienisprātis, ka franču valodas apmācības procesā vairāk ir jāizmanto mūsdienu digitālie rīki.

Latvija ir ieinteresēta attīstīt sadarbību tulkošanas un mākslīgā intelekta jomā. Kā piemēru vēstnieks minēja Latvijas tulkošanas uzņēmuma “Tilde” piedāvātās iespējas.

L. Mušikivabo izrādīja interesi par Latvijas ekspertīzi dezinformācijas apkarošanas jomā, norādot, ka šī ir problēma, ar kuru saskaras daudzas SFO dalībvalstis. Ģenerālsekretāre uzsvēra, ka SFO veic organizācijas reformas, kuru viens no mērķiem ir aktīvāk iesaistīt organizācijas novērotājvalstis SFO projektos un diskusijās.

Sarunas gaitā E. Stiprais informēja par Latvijas izvirzīto kandidatūru ANO Drošības padomē 2025. gadā.

Latvija ir SFO dalībvalsts ar novērotājas statusu kopš 2008. gada.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI