DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Par Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja atbildīgo par Starptautisko sadarbību iecelts S. Laganovskis

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Bijušais Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis savus pienākumus Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma birojā (EUIPO) Starptautiskās sadarbības un juridisko lietu departamenta (SSJLD) Starptautiskās sadarbības direktora vietnieka amatā sāk pildīt 2021. gada 16. janvārī.

EUIPO izpilddirektors Kristiāns Aršambo (Christian Archambeau) savā vēstulē ES nacionālajiem intelektuālā īpašuma birojiem atzīmē, ka Laganovska kungam ir ievērojama profesionālā pieredze intelektuālā īpašuma jomā un viņš ir uzkrājis nozīmīgas zināšanas gan par nacionālo, gan Eiropas Savienības valstu pārvaldes iestāžu darbību. Latvijas Patentu valdes kolektīvs pievienojas EUIPO izpilddirektora paustajam, un ir pilnībā pārliecināts, ka ilggadējā vadītāja un kolēģa ieguldījums EUIPO sadarbības komandā būs pārliecinošs un neatsverams.

Sandris Laganovskis no 2013. līdz 2020. gadam strādāja par Patentu valdes direktoru, paralēli dažādu nozīmīgu vēlētu amatu ietvaros darbojoties arī EUIPO, Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijā un Eiropas Patentu iestādē. Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros, Sandra Laganovska vadībā tika panākta vienošanās par jaunu Eiropas Savienības preču zīmju regulējumu. Sandrim Laganovskim ir vairāk nekā 20 gadu pieredze tieslietu jomā, kas ir uzkrāta, ieņemot dažādus amatus Latvijas Republikas Tieslietu ministrijā un diplomātiskajā dienestā.

EUIPO SSJLD Starptautiskās sadarbības uzdevums ir atbalstīt Eiropas Savienības (ES) intelektuālā īpašuma (IĪ) sistēmu, veicinot un atbalstot sadarbību ar Eiropas Savienības dalībvalstīm, trešo valstu ieinteresēto personu informētību un virzot trešo valstu IĪ sistēmas ceļā uz harmonizāciju par labu ES uzņēmējdarbībai, vadot sadarbības pasākumus un attiecības ar trešajām valstīm, jo īpaši kandidātvalstīm, potenciālajām kandidātvalstīm un kaimiņvalstīm, TM5 un ID5 valstīm, vadot ES finansētās programmas, kā arī attiecības ar Pasaules Intelektuālā īpašuma organizāciju un Eiropas Patentu iestādi, kā arī nodrošinot EUIPO Valdes un Budžeta Komisijas darbu.

Par EUIPO:

EUIPO ir Eiropas Savienības aģentūra, kuras darbības mērķis ir reģistrēt un veicināt Eiropas Savienības preču zīmju un Kopienas dizainparaugu, kas ir nozīmīgas vienotā Eiropas tirgus sastāvdaļas. Šīs reģistrācijas dod iespēju aizsargāt preču zīmes un dizainparaugus visā Eiropas Savienības teritorijā, kas ietver 27 valstis. Sadarbībā ar dalībvalstu intelektuālā īpašuma iestādēm, nacionālajiem intelektuālā īpašuma tiesību nozares centriem EUIPO veicina intelektuālā īpašuma aizsardzības sistēmas attīstību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI