DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Pasniegtas pašvaldības balvas 2020. gada labākajiem Rīgas pirmsskolu pedagogiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Kā ik gadu, arī šogad Rīgas pašvaldībā tika sumināti pirmsskolu labākie darbinieki, lai izteiktu atzinību par profesionālu darbu, sasniegumiem un ieguldījumu pirmsskolas izglītībā un tās attīstībā. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) Izglītības pārvaldes priekšnieks Ivars Balamovskis un Pirmsskolu nodaļas vadītāja Iveta Nagla Rīgas pašvaldības balvas labākajiem pirmsskolu darbiniekiem šogad pasniedza neierasti.

Ārkārtējās situācijas apstākļos publiski pasākumi valstī nenotiek, tādēļ plašāka mēroga godināšana šogad izpalika. Gada nogalē atzinību par godprātīgu un profesionālu darbu ar bērniem Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs RD IKSD pārstāvji izteica personīgi, ierodoties katras nominantes darba vietā. Laureātēm tika pasniegti Goda raksti un mākslinieku Initas un Vitauta Straupes veidotā sudraba piespraude saules simbolā. Vienlaikus Rīgas pašvaldība laureātēm piešķir arī naudas balvu.

Martas Rinkas piemiņas balvu “Mūžs veltīts bērniem” šogad pasniedza Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Viršu dārzs” vadītājai Dinai Gaidei. Viņa darbā gūtās zināšanas ir nodevusi ne tikai savas iestādes, bet arī citiem Rīgas pašvaldības un Latvijas pirmsskolu pedagogiem. Dinas pieredze, kā rūpēties par bērniem, kā radīt vidi, lai mazuļi justos gaidīti, mīlēti, saprasti un atbalstīti, ir uzkrāta, visu mūžu strādājot vienā – pedagoga profesijā.

Balvu nominācijā “Par ieguldījumu pirmsskolā” saņēma Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādes “Austriņa” vadītāja Ramona Vanaga, Rīgas 215. pirmsskolas izglītības iestādes mūzikas skolotāja Silvana Streļķe, Rīgas 13. pirmsskolas izglītības iestādes “Ābecītis” skolotāja Anete Slavinska, Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Bizmārītes” vadītāja Rita Daškeviča un Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Madariņa” skolotāja Ilze Dzene.

Savukārt nominācijā “Par ilggadīgu darbu profesijā” pašvaldība balvas pasniedza Rīgas 221. pirmsskolas izglītības iestādes skolotājai Sandrai Rimanskai Rimovai, kura pedagoga darbam veltījusi 38 gadus, Rīgas 123. pirmsskolas izglītības iestādes skolotājai Sigitai Kūliņai, kura profesijā strādā 31 gadu, Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Dardedze” vadītājai Irinai Habarovai, kura bērniem veltījusi 44 darba gadus, un Rīgas 160. pirmsskolas izglītības iestādes skolotājai Dacei Ramanei ar 57 gadus ilgu pieredzi pedagoģijā.

“Lepojos ar Rīgas pirmsskolas izglītības iestāžu labākajiem darbiniekiem un allaž domāju  “Kas ir viņu labā darba vadmotīvs?” Un visbiežāk sniegtā atbilde tikšanās reizēs ir – šī profesija ir sirdsdarbs un bijis bērnības sapnis, kas pāraudzis dzīves misijā, darbs, kas vienlaicīgi gan sagādā prieku, gan sniedz gandarījumu un liek stāties pretī jauniem izaicinājumiem,” saka Ivars Balamovskis.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI