DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

VVD komisija noslēdz darbu pie depozīta sistēmas operatora pretendentu pieteikumu izvērtēšanas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pašlaik Valsts vides dienesta (VVD) izveidotā komisija iepakojuma depozīta sistēmas operatora pretendentu iesniegto dokumentu izvērtēšanai (Komisija) noslēdz darbu pie pretendentu pieteikumu izvērtēšanas (2. kārta) – pieteikumi tiek vērtēti atbilstoši Ministru kabineta noteiktajiem vērtēšanas kritērijiem un saskaņā ar VVD izstrādāto Depozīta sistēmas operatora kandidātu iesniegto dokumentu izvērtēšanas kārtību*. 

Šonedēļ notika Komisijas sēdē, kurā novērotāju statusā piedalījās nevalstisko organizāciju pārstāvji. Vides konsultatīvās padomes un Sabiedrības par atklātību Delna pārstāvji pirms sēdes iepazinās ar pretendentu pieteikumiem. Savukārt Komisijas sēdē novērotāju statusā piedalījās pārstāvji no Vides konsultatīvās padomes, Sabiedrības par atklātību Delna un Ārvalstu investoru padomes. Novērotājiem Komisijas sēdes laikā bija iespēja dzirdēt pretendentu prezentācijas un saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem

Lēmumu par līguma slēgšanu ar vienu pretendentu par depozīta sistēmas darbības nodrošināšanu līdz 2020. gada beigām pieņems VVD ģenerāldirektore, pamatojoties uz Komisijas pieņemto lēmumu par izvērtēšanas rezultātiem.

Līgums tiks slēgts ar pretendentu, kas atbilst normatīvo aktu prasībām, minimālajām prasībām un ieguvis visvairāk punktus kvalitātes kritēriju vērtēšanas posmā.

Atgādinām, ka VVD likumdošanā noteiktajā termiņā (līdz 2020. gada 30. septembrim) saņēma divus depozīta sistēmas operatora pretendentu pieteikumus – no SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” un SIA ‘”Nulles Depozīts”. VVD Komisija abus depozīta sistēmas operatora pretendentu pieteikumus atzinusi par atbilstošiem normatīvo aktu un minimālajām prasībām.

*Komisija izvērtē depozīta sistēmas darbības organizēšanas un īstenošanas plānu, tostarp atbilstību noteiktajām minimālajām prasībām depozīta iepakojuma pieņemšanas vietu teritoriālajam pārklājumam un depozīta iepakojuma pieņemšanas, savākšanas, pārstrādes, sagatavošanas atkārtotai izmantošanai un nodošanas atkārtotai izmantošanai procentuālajam apjomam, kā arī depozīta iepakotāju, kurus pārstāv pretendents, tirgū laisto dzērienu depozīta iepakojuma vienību skaitu.

Plašāk - http://www.vvd.gov.lv/depozita-sistema/informacija-depozita-sistemas-dalibniekiem/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI