DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde sniegs atbalstu Valsts robežsardzei uz Latvijas–Igaunijas robežas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

No pirmdienas, 7. decembra, Nacionālie bruņotie spēki, tostarp Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde, sniegs atbalstu Valsts robežsardzei, lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā.

Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde sniegs atbalstu uz Latvijas-Igaunijas robežas, nodrošinot normatīvo aktu prasību praktisku izpildi un kontrolējot uz ES iekšējām robežām ieceļojošo personu elektronisku apliecinājumu aizpildīšanu. Zemessardze uzdevumu izpildi nodrošinās Valsts robežsardzes vadībā.

 Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde uzdevumus veiks četros robežkontroles punktos – uz Valkas apvedceļa un Valkā, kā arī uz A2 šosejas Apē un Veclaicenē. Ik dienu no Zemessardzes 22.kaujas nodrošinājuma un 25.,31.kājnieku bataljona tiks nodrošināti 16 zemessargi, kuri uzdevumus veiks divās 12 stundu maiņās. Turklāt, lai nodrošinātu atbalstu loģistikas nodrošināšanai, transportēšanai, nepieciešamības gadījumā karavīru un zemessargu veselības kontrolei, būs nepieciešams citu vienību karavīru iesaiste. Tāpēc kopējais iesaistīto karavīru un zemessargu skaits būs lielāks. Ja radīsies nepieciešamība, VRS atbalsta izpildē iesaistīsies arī citi Vidzemes bataljoni.

Zemessardze jau laicīgi ir izstrādājusi rīcības plānus, apzinājusi personāla un materiāltehniskos resursus, lai iespēju robežās iesaistītos Covid-19 izplatības ierobežošanā, lai kopīgiem spēkiem aizsargātu sabiedrību un Latvija sekmīgi pārvarētu vīrusa izplatību. Tajā pat laikā Zemessardze turpina pildīt savu pamatuzdevumu – uzturēt kaujas spējas.

Jau ziņots, ka valdība šo otrdien nolēma, ka Valsts robežsardze sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policiju no 7. decembra pastiprināti uzraudzīs, vai Latvijā ieceļojošas personas pilda noteikto pienākumu - iesniegt apliecinājuma anketu personu informācijas sistēmā "covidpass.lv".

Zemessardze arī pavasarī sniedza atbalstu Valsts robežsardzei uz Latvijas-Lietuvas, Latvijas-Krievijas, Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Igaunijas robežas. Atbalsta sniegšanā VRS pavasarī ik dienu iesaistījās līdz pat 100 Zemessardzes vienību karavīru un zemessargu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI