DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Valsts vides dienests aicina piedalīties tiešsaistes diskusijā “Tīra vide. Ekonomika. Attīstība”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts vides dienests (VVD) aicina piedalīties tiešsaistes diskusijā “Tīra vide. Ekonomika. Attīstība”, kas notiks 2020.gada 9.decembrī plkst.10.00. Dalībai tiešsaistes diskusijā aicinām reģistrēties vvd.stasti.lv. 

Pasākuma laikā valsts pārvaldes, nevalstiskā un uzņēmējdarbības sektora profesionāļi meklēs atbildes uz jautājumu “Kā līdzsvarot ekonomisko attīstību un sabiedrības tiesības dzīvot tīrā vidē?”.

Ekonomiskā izaugsme un attīstība nav iespējama bez jaunu ražotņu atvēršanas, kuru darbība visbiežāk saistās arī ar lielāku vai mazāku ietekmi uz vidi. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc sabiedrībai nereti ir noraidoša attieksme pret jaunām rūpnīcām.

Valsts vides dienests jau 15 gadus stāv sardzē par sabiedrības tiesībām dzīvot tīrā vidē, izvirzot nosacījumus uzņēmumu darbības radītās ietekmes uz vidi samazināšanai. Arī COVID-19 pandēmijas laikā VVD turpina izdot un saskaņot vides atļaujas piesārņojošo darbību veikšanai, bet iedzīvotājiem savus priekšlikumus, kā samazināt piesārņojošo darbību ietekmi uz vidi, var paust sabiedriskajās apspriešanās, kas notiek attālināti. Vai tas ir pietiekami, lai iedzīvotāji justos ne tikai uzklausīti, bet arī sadzirdēti? Kā pilnveidot sabiedrības līdzdalības procesu? Kā padarīt sabiedrības līdzdalību jēgpilnu?

Cīņā par konkurētspēju tirgū un ekonomisko attīstību, visu spēlētāju spēja pielāgoties mainīgajiem tirgus apstākļiem ir izšķirošs aspekts. Valsts vides dienesta uzdevums ir realizēt sabiedrības tiesības dzīvot tīrā vidē, izvirzot nosacījumus uzņēmumu darbības radītās ietekmes uz vidi samazināšanai. Līdzsvarojot ekonomiskās un sabiedrības intereses dzīvot tīrā vidē, rodas jautājums - vai vides atļauju saņemšanas procesu iespējams padarīt efektīvāku, lai taupītu laika resursu?

Atbildes uz šiem jautājumiem diskusijā meklēs profesionāļi no VVD, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Vides pārraudzības valsts biroja, vides konsultāciju uzņēmumiem, Vides konsultatīvās padomes un uzņēmēju vidus.

Diskusiju finansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI