DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas dome piešķir gandrīz 343 000 eiro Covid-19 izplatības ierobežošanai sociālajā jomā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja ceturtdien, 26. novembrī, nolēma piešķirt 342 911 eiro Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanas pasākumiem sociālajā jomā. Līdzekļi piešķirti Rīgas domes Labklājības departamentam no pašvaldības Rezerves fonda.

103 524 eiro nepieciešami, lai kompensētu izdevumus saistībā ar nepieciešamajiem risinājumiem Covid-19 uzliesmojuma izplatības ierobežošanai pavasarī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā sociālo pakalpojumu sniedzējiem, kuri nodrošināja personu izmitināšanu, aprūpi un uzraudzību, bet 88 504 eiro  - klientu pagaidu izmitināšanai, kas šobrīd atrodas stacionārajās ārstniecības iestādēs un gaida rindā uz ilgstošo sociālās aprūpes pakalpojumu.

Savukārt 28 359 eiro piešķirti īslaicīgās sociālās aprūpes pakalpojuma cenas palielinājuma kompensēšanai saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību Rīgas 1.slimnīcā, personālam nosakot speciālu piemaksa uz šoruden noteiktās ārkārtējās situācijas laiku. 40 373 eiro nepieciešami īslaicīgās sociālās aprūpes pakalpojuma nodrošināšanai 23 personām no līdz gada beigām, jo epidemioloģiskās drošības nolūkos pārtraukta jaunu klientu uzņemšana Rīgas 1. slimnīcā.

82 151 eiro nepieciešams izdevumu kompensēšanai par iegādātajiem aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem Labklājības departamenta pakļautības iestādēm un sociālo pakalpojumu sniedzējiem.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI