DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. novembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja: mēs esam radoši, protam mainīties uz augšu; mēs esam saules pusē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ernests Dinka, Saeima

Mēs dzīvojam valstī ar augstu sabiedrisko drošību, skaistu dabu, labu pārtiku. Mēs spējam labi paveikt agrāk nedarītus darbus un izdomāt jaunus risinājumus. Mēs esam radoši, tiecamies pēc izcilības, mēs protam mainīties uz augšu. Mums ir brīvība un sava valsts. Mēs esam saules pusē, uzsvēra Saeimas priekšsēdētaja Ināra Mūrniece trešdien, 18.novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas 102.gadadienai veltītajā Saeimas svinīgajā sēdē.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka Latvijā ir ļoti daudz talantīgu cilvēku ar lielām darbaspējām un unikālām idejām.

Latvijas valsts dzimšanas dienā viņa arī īpaši aicināja cildināt mediķus un pateikties ārstiem, ārstu palīgiem, medicīnas māsām, sanitāriem, ikvienam, kurš pašaizliedzīgi, riskējot ar savu veselību, ik dienas ārstē sasirgušos.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja: cīņa ar vīrusu ir smaga, taču tā ir uzvarama. Ikviens var sniegt savu atbalstu, un pašlaik tas prasa mazāk nekā citkārt Latvijai izšķirīgos brīžos. “Tikai ievērot distancēšanos, noteiktos ierobežojumus, valkāt sejas masku. Jo jāaptur infekcijas izplatība, jāsargā veselība un dzīvība, lai ikviens un mēs visi kopā drīzāk varētu atgriezties savā ierastajā dzīvē.”

I.Mūrniece norādīja, ka kritiski svarīga šajā laikā ir patiesa, saprotama un uzticama informācija, tāpēc jāpateicas tiem medijiem, kas ik dienas strādā, lai atmaskotu aplamības un maldinošus vēstījumus. Tāpat pandēmijas laikā nopietni tiek pārbaudīta valstu politiskā noturība un aizsardzības spējas: “Sargājot valsts un sabiedrības drošību, mēs turpinām uzturēt savu militāro modrību, pilnveidojam aizsardzības spējas un papildinām resursus. Mēs esam gandarīti par NATO partneru aktīvo iesaisti Baltijas reģiona drošības un aizsardzības stiprināšanā.”

Šis laiks ir apliecinājis, ka 13.Saeima spēj strādāt ļoti sarežģītos apstākļos. Tostarp Saeima kā viens no pirmajiem parlamentiem pasaulē ieviesa īpašu tehnoloģisko risinājumu – e-Saeimas platformu –, lai nodrošinātu pilnvērtīgu parlamenta darbu arī ārkārtējā situācija, pandēmijas apstākļos, atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja.

Atgādinot par notikumiem Baltkrievijā un to, kā demokrātija mostas mums kaimiņos, I.Mūrniece mudināja iestāties par vēl stingrākām Eiropas Savienības sankcijām pret Baltkrievijas amatpersonām, kuras ir atbildīgas par vardarbību pret miermīlīgiem protestētājiem.

I.Mūrniece aicināja kopt mūsu tautas gara mantas – latviešu valodu un kultūru. “Valsts valoda – latviešu valoda – stiprina un satur kopā Latvijas valstiskumu. Valoda ir kā dārzs, kuram nedrīkst ļaut aizaugt. Valoda jākopj, jālolo un jāmīl. Jo latviešu valodu mums nevar aizstāt nekas,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Lai arī svētki šogad ir jāsvin neierastos apstākļos, esam iemācījušies likt lietā izdomu, plānot svinību norisi citādi un, iespējams, emocionāli svētkus izjust dziļāk sevī. “18. novembrī mēs svinam sava ideālā mērķa piepildījumu, un tie ir mūsu valsts un tautas pastāvēšanas svētki”, apliecināja I.Mūrniece.

“Mūsu izvēle vienmēr ir bijusi par labu saules pusei, gaismas pusei – demokrātiskai un tiesiskai valstij, gara brīvībai un cilvēciskai cieņai,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. “Aizstāvēsim, stiprināsim un mīlēsim Latviju! Mēs esam stipri! Mēs esam saules pusē!”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI