DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Aicina pieteikties FinTech tiešsaistes semināram par blokķēdes tehnoloģijām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) aicina pieteikties starptautiskam tiešsaistes semināram "FinTech Baltic H2020", kas notiks 19. un 20. novembrī.  Semināra centrālā tēma būs blokķēdes tehnoloģijas, kriptovalūtu attīstība un dažādi to drošības aspekti.

Ar savu pieredzi un zināšanām tiešsaistes seminārā, kas notiek projekta "FinTech-ho-2020" ietvaros, dalīsies pieredzējuši ārvalstu FinTech jomas eksperti. Semināra ietvaros tiks apskatītas tādas tēmas kā blokķēdes tehnoloģiju drošība un attīstība, kiberrisku pārvaldība, dažādi kriptovalūtu aspekti, konkrētāk pievēršoties gan Bitcoin, gan Libra. Semināra mērķis ir paātrināt FinTech attīstību un veidot Eiropas Savienību (ES) par finanšu tehnoloģiju līderi. Ar pasākuma divu dienu programmu ir iespējams iepazīties šeit.

Seminārā aicinām piedalīties FinTech jomas pārstāvjus un interesentus, finanšu tirgus uzraugu ekspertus, banku un citu uzņēmumu darbiniekus, kā arī akadēmiskās jomas pārstāvjus. Lai saņemtu pieeju semināram, vērtīgiem tā materiāliem un noslēgumā iegūtu sertifikātu, nepieciešams šeit reģistrēt savu dalību līdz 17. novembrim.

"FinTech-ho-2020" ir viena no ES pētniecības un inovācijas programmas "Horizon 2020" aktivitātēm, kurā sadarbojas 25 partneri no dažādām ES valstīm un Šveices. Projektā tiek pievērsta uzmanība arī FinTech nozares izaicinājumiem, lai uzlabotu Eiropas FinTech nozares konkurētspēju, visās valstīs izveidojot kopīgu pieeju un regulējumu.

FKTK ir projekta partneris Latvijā, un viens no FKTK stratēģiskajiem virzieniem ir FinTech atbalsts, kā arī finanšu sistēmas inovāciju veicināšana. Sadarbībā ar citām valsts iestādēm FKTK mērķis ir radīt FinTech draudzīgu vidi, kas veicinātu inovatīvus finanšu pakalpojumus Latvijā un piesaistītu jaunus uzņēmumus šo pakalpojumu sniegšanai.

FinTech ir tehnoloģijās balstīta finanšu inovācija, kura dod iespēju radīt jaunu biznesa modeli vai tā piemērošanas veidu, jaunu procesu vai pakalpojumu, kas maina līdzšinējo pieeju. Plašāka informācija par FKTK darbu FinTech jomā pieejama tīmekļa vietnē: https://www.fktk.lv/licencesana/inovacijas-un-fintech.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI