DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Baltijas valstu un Kanādas ārlietu ministru kopīgs paziņojums

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 16. oktobrī Viļņā pirmoreiz tikās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu (Urmas Reinsalu), Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs (Linas Linkevičius) un Kanādas ārlietu ministrs Fransuā Filips Šampaņs (François-Philippe Champagne).

Ministri vienojās ik gadus rīkot Baltijas valstu un Kanādas ministru līmeņa tikšanos, lai apspriestu kopējas intereses un prioritātes.

Viņi arī pārrunāja miera un drošības jautājumus, savstarpēju aizsardzību, kā arī ģeopolitiskas norises, īpaši saistībā ar Krieviju, Ķīnu un Ukrainu, un situāciju Baltkrievijā, Kalnu Karabahā un Venecuēlā. Ministri vienojās turpināt darbu, stiprinot NATO, transatlantisko saikni, drošības politiku, daudzpusējo sadarbību, cilvēktiesības un risinot patvaļīgas aizturēšanas problēmu, par ko trīs Baltijas valstis pauda solidaritāti ar Kanādu.

Baltkrievijas jautājumā ministri tikās ar Svetlanu Tihanovsku un apsprieda nepieciešamību atbalstīt Baltkrievijas pilsonisko sabiedrību un Sadarbības padomi. Viņi aicināja Baltkrievijā sarīkot jaunas, demokrātiskas vēlēšanas un pārtraukt vardarbību pret mierīgiem demonstrantiem un represijas pret žurnālistiem.

Ministri vienojās vēl ciešāk saskaņot rīcību apspriestajos jautājumos, tostarp daudzpusējos forumos.

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI