DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība
6
6

Latvija, Somija un “Patria” paraksta līgumu par 6 x 6 bruņumašīnu sistēmas pētniecību un izstrādi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ēriks Kukutis, Aizsardzības ministrija

Ceturtdien, 15. oktobrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks kopā ar Somijas aizsardzības ministru Anti Kaikonenu (Antti Kaikkonen) un uzņēmuma Patria Land Oy” prezidentu Jusi Jarvinenu (Jussi Jarvinen) parakstīja līgumu par kopīgas 6x6 bruņumašīnu sistēmas pētniecību un izstrādi uz “Patria” transportlīdzekļu bāzes.

“Šodien parakstītais līgums ir būtisks solis Nacionālo bruņoto spēku attīstībā, jo turpmākā padziļinātā sadarbība ar Somijas partneriem ļaus rast labākos risinājumus  mūsu karavīru mobilitātes palielināšanai. Izvērtējot līdzšinējo sadarbību, esmu guvis pārliecību, ka veiksmīga projekta iznākuma gadījumā ieguvēji būs arī Latvijas industrijas uzņēmumi,” pauda aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Bruņumašīnu izstrādes līguma mērķis ir uz vienotas platformas attīstīt uzņēmuma Patria Land Oy” ražotos 6x6 tipa transportlīdzekļus, kas pildīs karavīru pārvietošanas un komandvadības funkcijas. Vienošanās ļaus vēlāk izstrādāt arī citus iespējamos transportlīdzekļu variantus.

Mēs atzinīgi vērtējam to, ka, neraugoties uz situāciju, ko radījusi Covid-19 pandēmija, mēs spējam turpināt divpusējo sadarbību aizsardzības jomā. Latvija un Somija ir spējušas saskaņot savas prasības un panākt vienošanos,” uzsvēra Somijas aizsardzības ministrs A. Kaikonens.

Plānots, ka jauno transportlīdzekļu izpētes fāze noslēgsies 2021. gada nogalē, pēc kā partnervalstis varēs uzsākt sarunas par jauno 6x6 bruņu transportlīdzekļu iegādi. Pirmās 6x6 transportlīdzekļu piegādes varētu notikt jau 2021. gadā.

Transportlīdzekļu izstrādes līguma kopējā vērtība ir aptuveni 7,3 miljoni eiro, un tā izmaksas līdzvērtīgi segs Latvija un Somija.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI