DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Aicina pieteikties tiešsaistes lekciju ciklam putnu atpazīšanā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Selga Bērziņa

Lai sniegtu ieskatu biežāk sastopamajās putnu sugās Latvijā un putnu vērošanas un sugu noteikšanas pamatprincipos, Latvijas Ornitoloģijas biedrība izziņo pieteikšanos desmit lekciju ciklam “Pirmie soļi putnu atpazīšanā”. Šosezon lekcijas norisināsies tiešsaistē.

“Ja vēlaties noteikt, kādi putni sastopami tuvējā parkā, dārzā vai lauku mājā, un zināt, kā pēc balss var nešaubīgi noteikt putnu sugu, šoruden aicinām pievienoties lekciju ciklam tiešsaistē. Tā ir iespēja paplašināt savas zināšanas par putnu pasauli ikvienam neatkarīgi no dzīvesvietas, ja vien ir pieejams interneta pieslēgums,” mudina lekciju cikla vadītājs Latvijas Ornitoloģijas biedrības ornitologs Andris Dekants.

Lekciju ciklu aicināti apmeklēt gan iesācēji, gan tie, kam putnu vērošana jau kļuvusi par aizrautīgu nodarbi, bet pietrūkst zināšanu sugu noteikšanā. Lekcijas vadīs pieredzējis putnu pazinējs Latvijas Ornitoloģijas biedrības ornitologs Andris Dekants, kurš jau vairākus gadus palīdz apmācīt studentus “Nord” lauka putnu noteikšanas kursos.

Lekcijas notiks katru otro pirmdienu, sākot ar 2020. gada 26. oktobri. Lekcijas notiks tiešsaistē, un katram reģistrētam dalībniekam tiks nosūtīta pieejas saite. Lekciju sākums plkst. 18.30, katras lekcijas ilgums aptuveni divas stundas. Vajadzības gadījumā lekciju būs iespējams noskatīties atkārtojumā.

Lai nostiprinātu jauniegūtās zināšanas dzīvē, lekciju cikla izskaņā dalībniekiem 2021. gada pavasarī būs iespēja doties dabā putnu ekskursijā pieredzējušu putnu vērotāju pavadībā.

Maksa, kas ir ziedojums biedrības labo darbu īstenošanai savvaļas putnu dzīves izpētei un uzlabošanai, par dalību desmit lekciju ciklā “Pirmie soļi putnu atpazīšanā” ir 99.00 EUR, savukārt Latvijas Ornitoloģijas biedrības biedriem un studentiem vai skolēniem – 49.00 EUR.

Pieteikšanās anketa lekciju ciklam “Pirmie soļi putnu atpazīšanā 2020”: https://ej.uz/PutnuLekcijas2020

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI