DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Dabas mājā atklāta interaktīva ceļojošā izstāde “Dabas dziednīca - purvs

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 8.oktobrī, atklāta interaktīva ceļojošā izstāde Dabas dziednīca - purvs, kas atceļojusi no Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālās administrācijas dabas izglītības centra Meža māja”. Izstādē aizraujošā veidā stāstīts par purvu no neierasta rakursa – kā purvs un tā resursi kalpo cilvēku veselības atjaunošanai un atpūtai.

Purva gaiss ir tīrs no putekļiem un dūmgāzēm, tam piemīt antibakteriālas īpašības, kas rodas no purva augu izdalītajām vielām – fitoncīdiem. Lai arī purva dabas daudzveidība ir salīdzinoši neliela, ikviena tā daļa kalpo mūsu veselībai. Purva dzīvnieku vērošana var kļūt par veselīgu un nomierinošu atpūtas veidu. Daudzi ir dzirdējuši, ka zem Ķemeru Nacionālā parka purviem veidojas dziednieciskie sērūdeņi. Gan paši ūdeņi, gan ar tiem bagātinātās kūdras dūņas tradicionāli tiek izmantotas ārstniecībā. Izstāde sniedz interesantu informāciju par purva dziednieciskajām īpašībām.

Izstādes apmeklējumā iekļauta arī interaktīva nodarbība pedagogu pavadībā. Izstādi apskatīt aicinām pirmsskolu, skolu grupas un individuālos apmeklētājus. 15. oktobrī Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti ieradīsies novadīt paraugnodarbības četrām skolēnu un pirmsskolu iestāžu grupām.

Izstāde apmeklētājiem apskatāma Zinātnes un izglītības inovāciju centra Dabas mājā, Liepājā, Zirgu salā 2, līdz 15. decembrim. Apmeklējumu iepriekš jāpiesaka, zvanot uz tālruni 25728867 vai rakstot uz e-pastu: dabasmaja@liepaja.edu.lv.

Apmeklējumu laiks pirmsskolu un skolēnu grupām: trešdienās, ceturtdienās, piektdienās, plkst. 9:30 un 11:30. Individuālo un grupu apmeklējumu laiks: trešdienās, ceturtdienās, piektdienās plkst. 14:00 un 16:00, kā arī un sestdienās plkst, 11:30, 14:00 un 16:00.

Projektu “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” finansē EEZ/N grantu programma “Pētniecība un izglītība”. Tā kopējās izmaksas ir 986 049 eiro, no kuriem 754 327 eiro ir Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansējums, 133 116 eiro – Latvijas valsts budžeta līdzfinansējumu, bet 98 605 eiro – Liepājas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI