DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Turpmāk apdrošinātājiem un pārapdrošinātājiem būs vienotas informācijas sniegšanas prasības

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir pieņēmusi noteikumus, kuri nosaka kārtību, kādā apdrošinātājiem un pārapdrošinātājiem jāsniedz informācija FKTK licences, reģistrācijas vai citu likumā noteiktu atļauju saņemšanai.

Iepriekš apdrošināšanas nozares uzņēmumu informācijas un dokumentu iesniegšanu noteica divi FKTK normatīvie noteikumi, kuros tika nošķirta apdrošināšanas un pārapdrošināšanas joma.

Turpmāk tie tiks apvienoti normatīvajos noteikumos “Kārtība, kādā iesniedzama informācija un dokumenti apdrošināšanas vai pārapdrošināšanas licenču, atsevišķu apdrošinātāju vai pārapdrošinātāju darbību reglamentējošo atļauju un saskaņojumu saņemšanai un informācijas un paziņojumu sniegšanai”.

Jaunie noteikumi nosaka, kādi dokumenti jāsagatavo, lai izsniegtu apdrošināšanas vai pārapdrošināšanas licenci, veiktu pārreģistrāciju, saņemtu likumā paredzētās FKTK atļaujas, saskaņotu atsevišķas apdrošinātāja vai pārapdrošinātāja veiktās darbības un likumā noteiktajos gadījumos informētu FKTK.

Noteikumi 7. oktobrī publicēti Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”: https://www.vestnesis.lv/op/2020/194.1

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI