DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs aicina ANO Cilvēktiesību padomi izveidot ANO Cilvēktiesību uzraudzības misiju Baltkrievijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 18. septembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs attālināti piedalījās Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Cilvēktiesību padomes ārkārtas debatēs par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā.

Ministrs uzrunā aicināja ANO augsto cilvēktiesību komisāru sagatavot ziņojumu par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā, un šim nolūkam Baltkrievijā izveidot ANO Cilvēktiesību uzraudzības misiju. Uzrunājot ANO Cilvēktiesību padomi, E. Rinkēvičs aicināja ANO īpašos ziņotājus par mediju brīvību, spīdzināšanu, cilvēktiesību aizstāvjiem un vardarbību pret sievietēm iesaistīties cilvēktiesību situācijas izvērtēšanā. Ministrs atzīmēja, ka jāturpina mudināt Baltkrievijas valdību sadarboties ar īpašo ziņotāju par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā.

Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Baltkrievijas iestādēm jāpārtrauc žurnālistu aizturēšana un represijas pret pilsonisko sabiedrību. E. Rinkēvičs informēja, ka Latvija turpinās atbalstīt pilsonisko sabiedrību, cilvēktiesību aizstāvjus un Baltkrievijas tautu cīņā par demokrātiju.

Informācijai

ANO Cilvēktiesību padome ir svarīgākā ANO struktūra cilvēktiesību jomā. Tā ir starpvaldību institūcija, kas darbojas, lai sekmētu cilvēktiesību ievērošanu pasaulē. Kopumā Cilvēktiesību padomē pārstāvētas 47 valstis, kuras tiek ievēlētas trīs gadu pilnvaru termiņam pēc reģionālā principa.

Šā gada 14. septembrī ANO Cilvēktiesību padome ar 25 balsīm par, 2 pret un 20 valstīm atturoties apstiprināja Eiropas Savienības ierosinājumu 45. sesijas laikā rīkot ārkārtas debates par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI