DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar izglītības un zinātnes ministri pārrunā augstskolu pārvaldības reformas gaitu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

16. septembrī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku, pārrunājot augstskolu pārvaldības reformas gaitu un citus nozares jautājumus.

“Augstskolu pārvaldības reforma ir viena no būtiskākajām reformām valstī,” atzīst Valsts prezidents Egils Levits. Tāpēc vēlreiz tika pārrunātas detaļas, kas saistītas ar augstskolu tipoloģiju, īpaši akcentējot koledžu lomu, funkcijas un iespējamās izmaiņas, kas paredzētas. Tostarp tika pārrunāti augstskolu padomju veidošanas pamatprincipi.

Valsts prezidents pauda atbalstu tam, ka reforma iecerēta vairākos posmos, noslēdzot to ar kopīgu augstskolu un zinātniskās darbības likumu. Pēc E. Levita domām tas būtu īstenojams iespējami paredzamā nākotnē.

Izglītības un zinātnes ministre I. Šuplinska aktualizēja jautājumu par kompetenču pieejas ieviešanas gaitu skolās, norādot, ka vēl ir pāragri spriest par rezultātiem, situācija tiek monitorēta. Viens no prioritāriem darbiem ir arī kvalitatīva mācību procesa nodrošināšana skolās, piedāvājot skolām vienotu, kvalitatīvu digitālu rīku.

Valsts prezidents interesējās arī par peldētapmācību skolās. Ņemot vērā šaušalīgo slīkšanas statistiku Latvijā, Valsts prezidenta ieskatā šim jautājumam ir jābūt ministrijas dienas kārtībā. I. Šuplinska pastāstīja, ka ministrija Eiropas Atveseļošanas un noturības mehānisma ietvaros ir pieteikusi programmu “Drošība uz ūdens”, kurā paredzēts īstenot arī peldētapmācību 2. klašu skolēniem, kā arī citas aktivitātes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI