DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Metāla konstrukciju vietā kravas transportlīdzeklī VID muitas amatpersonas atklāj 6 miljonus cigarešu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: VID

Veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 6 000 000 (300 000 paciņas) cigarešu “Winston” nelikumīgu pārvietošanu. Cigaretes atradās kravas automobilī, kurā saskaņā ar dokumentiem bija jābūt metāla konstrukcijām.

Šī gada 12.septembrī, veicot kravas transportlīdzekļu kontroli pirms to uzbraukšanas uz prāmja, kas kursē no Ventspils uz Zviedrijas ostas pilsētu Nīnashamnu, muitas amatpersonas skenēšanai novirzīja kādu automobili, kurā saskaņā ar pavaddokumentiem tika vesta krava ar metāla konstrukcijām.

Skenēšanas attēlu analīzes rezultātā tika pieņemts lēmums transportlīdzekli novirzīt padziļinātās kontroles veikšanai. Atverot kravas nodalījumu, muitas amatpersonas konstatēja, ka tajā atrodas nevis metāla konstrukcijas, bet gan 300 kartona kastes ar nedeklarētām cigaretēm. Katra kaste bija piepildīta ar 100 blokiem cigarešu “Winston” bez akcīzes markām, līdz ar to kopējais nelegāli pārvietoto cigarešu daudzums kravā sasniedz sešus miljonus.

Pēc provizoriskiem aprēķiniem nenomaksāto nodokļu apmērs par šīm cigaretēm ir aptuveni 1,13 miljoni eiro.

Pieņemts lēmums par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu, lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI