DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Pārrunā turpmāko sadarbību ar PVO pārstāvniecības Latvijā vadītāju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar mērķi iepazīties un pārrunāt 2020. gada aktivitātes un turpmāko sadarbību, šodien, 8. septembrī veselības ministre Ilze Viņķele tikās ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāvniecības Latvijā jauno vadītāju Dr. Uldi Mitenbergu.

Līdzšinējā Veselības ministrijas sadarbība ar PVO pārstāvniecību Latvijā uzskatāma par ļoti veiksmīgu un augstu novērtējams sniegtais atbalsts, jo īpaši Covid-19 pandēmijas apstākļos. Tikšanās laikā veselības ministre pauda gandarījumu par jaunā vadītāja stāšanos amatā, kā arī izteica vēlmi turpināt ciešo sadarbību, ņemot vērā, ka PVO pārstāvniecībai ir būtiska loma, jo tā kalpo kā tiešā saite starp Latviju un PVO Eiropas Reģionālo biroju Kopenhāgenā, PVO Galveno mītni Ženēvā un citām PVO institūcijām. Tikšanās laikā tika pārrunāti visaptverošās veselības aprūpes pamatprincipi un abas puses bija vienisprātis par atbilstoša finansējuma nepieciešamību veselības aprūpei.

Savukārt Uldis Mitenbergs tikšanās laikā norādīja: “PVO pārstāvniecība Latvijā turpinās līdzšinējo sekmīgo sadarbību ar Veselības ministriju un citiem partneriem un atbalstīs prioritātes, kuras noteiktas Latvijas un PVO divgades sadarbības līgumā 2020. un 2021. gadam. Vienlaikus tā pieskaņos savas aktivitātes realitātei un vajadzībām, ko nosaka epidemioloģiskā situācija saistībā ar COVID-19 pandēmiju”.

Jau ziņots, ka esošā divgades līguma ietvaros Veselības ministrijas un PVO sadarbības prioritātes ir psihiskā veselība, integrētās veselības aprūpes attīstība, veselības aprūpes sistēmas stiprināšana un finansēšanas jautājumi, veselības sistēmas gatavības pilnveide, kā arī cilvēkresursu piesaiste veselības nozarei un citu jautājumi. Sadarbības ietvaros PVO sniedz ekspertīzi un rekomendācijas par konkrētām veselības jomām, izstrādāto un ieviesto politiku, atbalsta semināru un apmācību organizēšanu u.c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI