DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Elektronisko sakaru komersantiem būs jāizziņo VUGD informācija sabiedrībai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai noteiktu pienākumu elektronisko sakaru komersantiem izziņot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informāciju sabiedrībai, Saeima ceturtdien, 3.septembrī, pirmajā lasījumā atbalstīja un atzina par steidzamiem grozījumus Elektronisko sakaru likumā.

Likuma grozījumi paredz noteikt, ka elektronisko sakaru komersantam pēc VUGD paziņojuma saņemšanas par katastrofu, kas saistīta ar personas dzīvības, veselības vai īpašuma apdraudējumu vai katastrofas draudiem pēc iespējas ātrāk būs jānosūta saviem sakaru lietotājiem un abonentiem VUGD sagatavotā informācija par rīcību šādā situācijā. 

Izmaiņas nepieciešamas, jo Latvijas epidemioloģijas eksperti un Pasaules Veselības organizācijas speciālisti prognozē, ka rudenī ir iespējams otrais vīrusa Covid-19 uzliesmojums. Līdz ar to ir nepieciešams pēc iespējas ātrāk pilnveidot agrīnās brīdināšanas sistēmu, tādējādi nodrošinot gatavību un iespēju efektīvāk apziņot personas par nepieciešamo rīcību attiecīgo draudu situācijā, anotācijā norādījuši likumprojekta autori.

Katastrofas vai to draudu gadījumā pastāv nepieciešamība izmantot mūsdienīgu un pēc iespējas efektīvāku sabiedrības informēšanas risinājumu. Ņemot vērā, ka 98 procenti sabiedrības izmanto mobilos telefonus, šī galaiekārta ir izmantojama kā ērts un sasniedzams risinājums, teikts likuma grozījumu anotācijā.

Patlaban elektronisko sakaru komersantiem ir pienākums nosūtīt īsziņas ar Ārlietu ministrijas sagatavoto informāciju par iespējamo rīcību draudu situācijā attiecīgajā valstī.

Lai grozījumi Elektronisko sakaru likumā stātos spēkā, tie Saeimai vēl jāskata otrajā – galīgajā – lasījumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI