DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Diskusijas par Eiropas zaļo kursu sarunu festivālā LAMPA

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā šogad sarunu festivālam “Lampa” pievienojas ar diviem tiešsaistes pasākumiem, kuru fokusā ir Eiropas zaļais kurss un ekonomikas atlabšana pēc koronavīrusa pandēmijas izraisītajām sekām.

Jau no 2. septembra līdz pat festivāla noslēgumam ikviens tiek aicināts apmeklēt Virtuālo iespēju telpu - http://iespejutelpa.esmaja.lv Virtuālā iespēju telpa piedāvā interaktīvu video saturu, kurā tiek apskatītas un modelētas dažādas situācijas, kas skar ikvienu no mums – atkritumu šķirošana, klimata pārmaiņas, zaļāka saimniekošana, ilgtspējīga lauksaimniecība un ražošana, kā arī citas, kas ir daļa no Eiropas zaļā kursa politikas. Ikviens no mums saskaras ar šiem jautājumiem: saimniekosim zaļāk, bet vai tas nemaksās dārgāk? Inovatīva ražošana vai esošo uzņēmumu darba virzienu saglabāšana? Ko Eiropa un mēs kā eiropieši izvēlēsimies un darīsim, lai ekonomika atkal atlabtu, un mūsu dzīves kvalitāte uzlabotos? Virtuālā iespēju telpa iezīmē izvēļu dažādību un mudina domāt par to, cik daudz dažādu aspektu jāņem vērā, lai tuvotos izvirzītajam mērķim: Eiropai līdz 2050. gadam kļūt par pasaulē pirmo klimata neitrālo kontinentu.

Savukārt 5. septembrī no plkst. 16.30 – 18.30 aicinām pievienoties tiešsaistes diskusijai “Eiropas zaļais kurss un ekonomikas atveseļošanās pēc COVID-19 krīzes”, ko rīko Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Latvijas Banku un Latvijas Darba devēju konfederāciju.

Diskusijā tiks apspriesta Eiropas zaļā kursa un Ekonomikas atveseļošanas plāna nozīme un ietekme uz Latvijas tautsaimniecību un ekonomiku, klimata pārmaiņu izraisīto procesu iespējas un izaicinājumi, kā arī iespējas būt līdzdalīgiem klimatneitralitātes sasniegšanā un zaļas ekonomikas īstenošanā.

Diskusijā piedalās Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks V. Dombrovskis, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs J. Pūce, Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks un Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore L. Meņģelsone. Diskusiju moderēs TV personība K. Garklāva. Diskusijas skatītāji var uzdot savus jautājumus, tos iesniedzot elektroniski kā komentārus zem tiešraides loga Eiropas Komisijas pārstāvniecības Facebook lapā. Diskusija tiks translēta arī portālā www.delfi.lv un sarunu festivāla LAMPA pasākuma lapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI