DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Piešķirs 1,2 miljonu eiro papilddotāciju datortehnikas iegādei Rīgas skolām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 21.augustā, Rīgas domes pagaidu administrācija lēma par papilddotācijas piešķiršanu 1,2 miljonu eiro apmērā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam portatīvo datoru iegādei.

No 2020. gada 1. septembra vispārējās pamata un vidējās izglītības iestādēs tiek sākta jaunā, pilnveidotā mācību satura īstenošana 1., 4., 7. un 10. klasēm, kam nepieciešami mūsdienīgi tehnoloģiskie resursi kvalitatīva mācību procesa nodrošināšanai. Turklāt visām Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm obligāti no 1. septembra ir jānodrošina Izglītības un zinātnes ministrijas un Veselības ministrijas izstrādātās prasības “Mācību procesa organizēšana vispārējās Izglītības iestādēs, ievērojot epidemioloģisko situāciju Covid - 19 laikā”.

Lai īstenotu kvalitatīvu izglītību atbilstoši ārējiem normatīvajiem aktiem, kā arī epidemioloģiskajām prasībām atbilstošu mācību vidi, Rīgas vispārējās izglītības iestādēs jānodrošina iespēju mācības organizēt daļēji attālināti un daļēji klātienē (blended learning) vai tikai attālināti, atbilstoši izglītības iestādes īstenotajām programmām.

Pamatojoties uz iepriekšminēto, skolēniem mācību procesa organizēšanai vajadzīgi portatīvie datori – vidēji 15 līdz 16 datori (jeb viena datorklase) katrai no 108 Rīgas pašvaldības skolām. Datoru iegādei kopsummā nepieciešami 1 200 000 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI