DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Ikstena: Baltkrievijas tautai ir tiesības uz brīvu izvēli un demokrātiskām vēlēšanām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Baltkrievijas tautai ir tiesības uz brīvu izvēli un demokrātiskām vēlēšanām, lai paustu savu gribu. Savukārt Baltkrievijas varas iestādēm ir jāatturas no vardarbības un ir jāievēro cilvēku un pilsoņu tiesības uz vārda brīvību un pulcēšanās tiesībām. Pirmdien, 10.augustā, pēc notikušajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām uzsvēra Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Inese Ikstena.

“Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās asamblejas turpmākajās sanāksmēs dalībvalstīm ir jādiskutē par notiekošo Baltkrievijā, atbalstot Baltkrievijas pilsoņu demokrātiskos centienus,” norādīja I.Ikstena.

EDSO Demokrātisko institūciju un cilvēktiesību biroja (ODIHR) un EDSO Parlamentārās asamblejas delegācijas nenovēroja 9.augustā notikušās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas, jo laicīgi netika saņemti ielūgumi no Baltkrievijas Ārlietu ministrijas un Baltkrievijas parlamenta, līdz ar to nav iespējams sniegt viedokli par to, vai vēlēšanas ir noritējušas demokrātiski un tiesiski, pauda delegācijas vadītāja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI