DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Dienestu bruņotajos spēkos sāk 30 karavīri

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 5.augustā, 30 karavīri, ar kareivja profesijas pamatiemaņu apgūšanu Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē Ādažos, sāks dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Pirms pieņemšanas profesionālajā dienestā kandidāti sekmīgi veica Rekrutēšanas un atlases centra organizēto atlasi, tai skaitā medicīniskās un fiziskās sagatavotības pārbaudes, kā arī psiholoģisko izpēti un novērtēšanu.Profesionālajā dienestā pieņem Latvijas pilsoņus un pilsones vecumā no 18 līdz 40 gadiem ar vismaz pamatizglītību, valsts valodas zināšanām B1 līmenī un bez kriminālās sodāmības.Bruņotie spēki aicina pieteikties profesionālajam dienestam ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs dzīvojošos Latvijas pilsoņus.

Atgriezties dienestā tiek aicināti arī karavīri, kuri savulaik ir atvaļinājušies rezervē, bet dienesta pakāpei noteiktais maksimālais vecums vēl ļauj slēgt profesionālā dienesta līgumu. Īpaši aicināti profesionālajā dienestā tiek jaunieši, kuri vēlas dienēt Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigādē Ādažos, kas ir skaitliski lielākā profesionālā dienesta vienība Nacionālajos bruņotajos spēkos, un tās sastāvā ir karavīri no visas Latvijas. Tāpat Bruņotie spēki dienestam īpaši aicina pieteikties pilsoņus, kuru dzimtā puse ir Latgale un Vidzeme: jaunizveidotajā bruņoto spēku bāzē Lūznavā netālu no Rēzeknes un Meža Mackevičos netālu no Daugavpils tiek komplektēts Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons, Zemessardzes 22. kājnieku bataljonā Valmierā - jauna artilērijas baterija, bet Zemessardzes 25. kājnieku bataljonā Gulbenes novada Stāmerienā - kaujas atbalsta rota ar prettanku un pretgaisa aizsardzības spējām.

Savukārt dienestam speciālistu amatos un specializētajās vienībās bruņotie spēki aicina kandidātus ar 1. līmeņa augstāko izglītību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, 1. vai 2. līmeņa augstāko izglītību telekomunikāciju jomā, vidējo tehnisko izglītību vai pieredzi autotransporta apkopes un remonta jomā.Izvēloties profesionālo dienestu, karavīri iegūst stabilitāti, konkurētspējīgu un motivējošu atlīdzību, sākot no 900 eiro mēnesī pēc nodokļu nomaksas, kā arī plašas sociālās garantijas, tai skaitā valsts apmaksātu veselības aprūpi un garantētu izdienas pensiju, kas var sasniegt līdz pat 80 % no saņemtā atalgojuma, karjeras izaugsmi, bezmaksas apmācību specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbu komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, tai skaitā arī starptautisko operāciju rajonos. Karavīru bērnus ir tiesības ārpus kārtas iekārtot pirmsskolas izglītības iestādēs.Ar pamatprasībām, pieteikšanās kārtību un atlasi profesionālajam dienestam var iepazīties bruņoto spēku tīmekļvietnes www.mil.lv sadaļā “Kļūsti karavīrs!”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI