DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Tiek atklāta otrā Zemessardzes 1.Rīgas brigādes zemessargu pamatapmācības nometne šajā vasarā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 1. augustā, Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljona teritorijā (Mārupes novada “Ceros”) tiks atklāta šovasar jau otrā Zemessardzes 1.Rīgas brigādes rīkotā zemessargu pamatapmācības nometne.

Nometne noritēs divas nedēļas un noslēgsies 15. augustā. Tajā piedalīsies vairāk kā 40 jaunie zemessargi no Zemessardzes studentu bataljona, 13. kājnieku bataljona, 19. kaujas nodrošinājuma bataljona un Aizsardzības no masveida iznīcināšanas ieročiem rotas. Pamatapmācības kursa ietvaros zemessargi apgūs šaušanas pamatprincipus, lauka kaujas iemaņas, ierindas apmācību, pirmo palīdzību, topogrāfiju un citas individuālās kaujas iemaņas.

“Karavīrs visos laikos ir bijis garants mūsu tautas pastāvēšanai. Visu cieņu tiem jaunajiem zemessargiem, kas arī šodien ir izvēlējušies šo ceļu! Šajās divās nedēļās viņi apgūs pašus pamatus savas dzimtās zemes aizsardzībai. Ticu, ka ikviens no viņiem darbosies ar maksimālu atdevi un parādīs sevi no labākās puses” – Studentu bataljona komandieris pulkvežleitnants Agris Liepiņš.

Turpinot jau aizsākto praksi, arī šajā nometnē Zemessardze turpinās ievērot visus nepieciešamos epidemioloģiskās drošības pasākumus, kas kas saistīti ar Covid-19 izplatības ierobežošanu.

Zemessardze ir lielisks piemērs Latvijas pilsoņu brīvprātīgai iesaistei mūsu valsts aizsardzībā, kas ir visas mūsu sabiedrības kopēja atbildība. Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt savu redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, bez kriminālās sodāmības, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnē www.zs.mil.lv!

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI