DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija aptur autovadītājus, kuri pārvietojas ar divas reizes lielāku ātrumu, nekā atļauts

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Laika posmā no 24. līdz 28.jūlijam Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas Kurzemē apturēja 165 ātrumpārkāpējus. Daži no ātrumpārkāpējiem izceļas uz pārējo fona, piemēram, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu apdzīvotā vietā par 66 kilometriem stundā, kā arī ārpus apdzīvotas vietas, pārvietojoties ar divas reizes lielāku ātrumu, nekā atļauts – 187 kilometriem stundā, par ko saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu ir paredzēts tiesību izmantošanas aizliegums uz noteiktu laiku.

25.jūlijā Talsu novadā, Lībagu pagastā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas apturēja transportlīdzekli “BMW”, kura vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar 90 kilometriem stundā, pārvietojās ar 147 kilometriem stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 57 kilometriem stundā. 26.jūlijā Talsu novadā, Valdgales pagastā pa ceļu Talsi-Dundaga-Mazirbe tika apturēts transportlīdzeklis “Volkswagen”, kura vadītājs vietā, kur, saskaņā ar ceļa zīmi "Maksimālā ātruma ierobežojums" atļauts pārvietoties ar 70 kilometriem stundā, pārvietojās ar 124 kilometriem stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 54 kilometriem stundā. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 51 kilometra stundā līdz 60 kilometriem stundā, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 240 līdz 320 eiro apmērā un tiesību izmantošanas aizliegumu uz 3 mēnešiem.

26.jūlijā Liepājā, Lībiešu ielā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas apturēja automašīnu “BMW”, kuras vadītāja vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā, pārvietojās ar 116 kilometriem stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 66 kilometriem stundā. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 540 – 680 eiro un piemēro tiesību izmantošanas aizliegumu uz 12 mēnešiem.

28.jūlijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas Saldus novadā, Novadnieku pagastā uz autoceļa Butnāri-Saldus-Ezere apturēja automašīnu “BMW”, kuras vadītājs vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, pārvietojās ar 187 kilometriem stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 97 kilometriem stundā. Turpat, uz autoceļa Butnāri-Saldus-Ezere tika apturēta automašīna “Mercedes-Benz”, kuras vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, pārvietojās ar 182 kilometriem stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 92 kilometriem stundā. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā, transportlīdzekļu vadītājiem piemēro naudas sodu no 360 līdz 480 eiro un tiesību izmantošanas aizliegumu uz 6 mēnešiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI