DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 14 ugunsgrēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8. jūlija plkst. 6.30 līdz 9. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku, tostarp viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 13.36 VUGD saņēma izsaukumu Dundagā, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, dzīvojamā mājā bija aizdedzies ūdens sildītājs. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg elektriskā ūdens sildītāja elektroinstalācija 0,5m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no dzīvokļa evakuējas četri cilvēki. Dzīvoklī bija uzstādīts dūmu detektors. Plkst. 14.04 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 20.09 VUGD saņēma informāciju, ka Krustpils novada Kūku pagastā mežā atrodas cilvēks, kuram sākušās veselības problēmas un viņš nevar izkļūt no meža saviem spēkiem. Izvērtējot informāciju, ko cilvēks bija sniedzis telefoniski par savu atrašanās vietu pirms viņa telefona baterija izlādējās, kā arī pēc tam konsultējoties ar vietējiem medniekiem, ugunsdzēsējiem glābējiem ap desmitiem vakarā izdevās atrast cilvēku. Viņš tika iznests no meža un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, četras vieglās automašīnas, ūdens sildītājs dzīvoklī, piededzis ēdiens, neapsaimniekotas ēkas, garāža, sodrēji dūmvadā, zaru kaudze.

Pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji saņēma palīgā saucienu no makšķernieka, kurš atradās laivā Burtnieku ezerā un saviem spēkiem nevarēja nokļūt krastā. Makšķernieka laivai bija saplīsis motors un pazudis airis, kā rezultātā laiva tika iepūsta zālēs un viņš saviem spēkiem vairs nevarēja nokļūt krastā. Ugunsdzēsēji glābēji atrada laivu ar makšķernieku un nogādāja krastā.

Plkst. 20.32 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz palīgā pieciem uz kutera iestrēgušiem cilvēkiem Daugavā. Kuģim bija bojāts dzinējs. Kopā ar Valsts policijas kuteri, kuģis ar pasažieriem tika veiksmīgi nogādāts krastā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI